Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

1/2

Kad se osećate ispražnjeno, istrošeno i iscrpljeno, možda se radi o tome da su vam se ispraznile emotivne baterije – suviše ste davali, suviše se trudili oko drugih, ispunjavali tuđe potrebe i očekivanja i zapostavili ste sebe. Obezbedite sebi emotivno punjenje, obnovite svoju emocionalnu energiju – to nije jednostavan posao, ali je neophodan i višestruko koristan.

Postavite drugima granice

Ovo je posebno teško izvesti, kad su drugi navikli da se oslanjaju na vas, da traže od vas rešenje svojih problema, pomoć i podršku u svakoj situacaiji, ne razmišljajući o tome da je i vama potrebno isto to – da se na nekoga oslonite, da dobijete pomoć i podršku. Osećate da nemate pravo da posustanete i da se izmaknete, a istovremeno osećate da to uopšte nije fer i da vas drugi sebično iskorišćavaju. Morate da prelomite u sebi, da rešite da više dajete sebi i da ne budete uvek na usluzi bližnjima (jer oni su najčešće naši najveći emotivni potrošači) i da se izborite sa osećanjem krivice koje će vas zbog toga obuzeti. Posmatrajte stvari ovako – drugi su isto kao i vi opremljeni i sposobni da se nose sa svojim problemima, samo im treba da se osamostale. Poklonite im poverenje – oni to mogu – i poklonite im priliku da to i sami saznaju. Oni uopšte neće biti zadovoljni zbog toga, ali kad počnete redovno da branite svoje granice, da govorite NE i da im pokazujete da im niste uvek na raspolaganju, naučiće to da poštuju.

Izbegavajte negativne osobe

Možda ne možete u potpunosti da izbegnete toksične osobe, koje se stalno žale, sve oko sebe kritikuju i imaju konstantno negativan stav (i stalno vas “pune” svojim problemima i svojom negativnošću), ali sigurno možete da ograničite vreme koje provodite sa njima. Pokušajte da češće viđate pozitivne osobe, koje na vas deluju relaksirajuće, čije vam prisustvo prija i pored kojih se osećate opušteno i inspirisano.

Editors choice