Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Kad se osećate ispražnjeno, istrošeno i iscrpljeno, možda se radi o tome da su vam se ispraznile emotivne baterije – suviše ste davali, suviše se trudili oko drugih, ispunjavali tuđe potrebe i očekivanja i zapostavili ste sebe. Obezbedite sebi emotivno punjenje, obnovite svoju emocionalnu energiju – to nije jednostavan posao, ali je neophodan i višestruko koristan.

Postavite drugima granice

Ovo je posebno teško izvesti, kad su drugi navikli da se oslanjaju na vas, da traže od vas rešenje svojih problema, pomoć i podršku u svakoj situacaiji, ne razmišljajući o tome da je i vama potrebno isto to – da se na nekoga oslonite, da dobijete pomoć i podršku. Osećate da nemate pravo da posustanete i da se izmaknete, a istovremeno osećate da to uopšte nije fer i da vas drugi sebično iskorišćavaju. Morate da prelomite u sebi, da rešite da više dajete sebi i da ne budete uvek na usluzi bližnjima (jer oni su najčešće naši najveći emotivni potrošači) i da se izborite sa osećanjem krivice koje će vas zbog toga obuzeti. Posmatrajte stvari ovako – drugi su isto kao i vi opremljeni i sposobni da se nose sa svojim problemima, samo im treba da se osamostale. Poklonite im poverenje – oni to mogu – i poklonite im priliku da to i sami saznaju. Oni uopšte neće biti zadovoljni zbog toga, ali kad počnete redovno da branite svoje granice, da govorite NE i da im pokazujete da im niste uvek na raspolaganju, naučiće to da poštuju.

Izbegavajte negativne osobe

Možda ne možete u potpunosti da izbegnete toksične osobe, koje se stalno žale, sve oko sebe kritikuju i imaju konstantno negativan stav (i stalno vas “pune” svojim problemima i svojom negativnošću), ali sigurno možete da ograničite vreme koje provodite sa njima. Pokušajte da češće viđate pozitivne osobe, koje na vas deluju relaksirajuće, čije vam prisustvo prija i pored kojih se osećate opušteno i inspirisano.

Editors choice