Prijavi se i zajedno sa Sarom Jo testiraj (i osvoji) nove AVON matte ruževe!

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

1/2

Kad se osećate ispražnjeno, istrošeno i iscrpljeno, možda se radi o tome da su vam se ispraznile emotivne baterije – suviše ste davali, suviše se trudili oko drugih, ispunjavali tuđe potrebe i očekivanja i zapostavili ste sebe. Obezbedite sebi emotivno punjenje, obnovite svoju emocionalnu energiju – to nije jednostavan posao, ali je neophodan i višestruko koristan.

Postavite drugima granice

Ovo je posebno teško izvesti, kad su drugi navikli da se oslanjaju na vas, da traže od vas rešenje svojih problema, pomoć i podršku u svakoj situacaiji, ne razmišljajući o tome da je i vama potrebno isto to – da se na nekoga oslonite, da dobijete pomoć i podršku. Osećate da nemate pravo da posustanete i da se izmaknete, a istovremeno osećate da to uopšte nije fer i da vas drugi sebično iskorišćavaju. Morate da prelomite u sebi, da rešite da više dajete sebi i da ne budete uvek na usluzi bližnjima (jer oni su najčešće naši najveći emotivni potrošači) i da se izborite sa osećanjem krivice koje će vas zbog toga obuzeti. Posmatrajte stvari ovako – drugi su isto kao i vi opremljeni i sposobni da se nose sa svojim problemima, samo im treba da se osamostale. Poklonite im poverenje – oni to mogu – i poklonite im priliku da to i sami saznaju. Oni uopšte neće biti zadovoljni zbog toga, ali kad počnete redovno da branite svoje granice, da govorite NE i da im pokazujete da im niste uvek na raspolaganju, naučiće to da poštuju.

Izbegavajte negativne osobe

Možda ne možete u potpunosti da izbegnete toksične osobe, koje se stalno žale, sve oko sebe kritikuju i imaju konstantno negativan stav (i stalno vas “pune” svojim problemima i svojom negativnošću), ali sigurno možete da ograničite vreme koje provodite sa njima. Pokušajte da češće viđate pozitivne osobe, koje na vas deluju relaksirajuće, čije vam prisustvo prija i pored kojih se osećate opušteno i inspirisano.

Editors choice