Ako želite da oterate partnera koji je stara duša, a vi ga sumnjičite da nezainteresovan, da preterano filozofira, da u njemu nema strasti i da ne ume da se opusti i uživa, ništa lakše, samo nastavite da zanovetate i da tražite da vas prati u vašim avanturama i spontanim akcijama. 

Ali ako vas partner zbunjuje, jer osećate da u njemu postoji nešto više, da je slojevit i dubok na način na koji mnogi drugi nisu i ako vas istraživanje tih dubina ushićuje i podstiče, onda morate razumeti nešto o starim dušama.  


Stara duša može doći u atraktivnom pakovanju, svestranih interesovanja i dinamičnog načina života, ali posle dve nedelje gužve na poslu, intenzivnih druženja i interakcija sa svima oko sebe, stara duša ima potrebu da se isključi. Da provede vreme u samoći, ili da tu samoću podeli sa vama, u tišini i miru svog doma, u provođenju kvalitetnog vremena jedan na jedan, bez uznemiravanja. Iako se predaje društvenom životu, vlada komunikacionim veštinama i vrlo je društvena, stara duša se mora napajati na izvoru mira i tišine, a ako toga nema dovoljno u vašem odnosu, ako ne dolazi kroz osećanje bliskosti i povezanosti, stara duša će pored vas biti gladna i žedna sadržaja koji su joj potrebni da bi povratila energiju i nastavila da se nosi sa svetom na koji je došla. 

Stare duše moraju da se povežu sa nekim ko vidi vrednost u čitanju, slušanju muzike, gledanju repriza starih filmova, one vole da uspore kretanje kad god je to moguće, imaju potrebu da provode puno vremena u neaktivnosti, u razmišljanju, opuštanju, razgovoru. Ne žele da se zatrpaju sa milion obaveza, čak ni ako su te obaveze druženja, večere, izlasci, proslave, niti da prave komplikovane planove, da bi ostali uključeni. Upravo žele da se odmaknu i povuku iz vrela život, da bi do kraja osetile život u sebi. Najsrećnijim ih čine jednostavne stvari. Stare duše ne traže mnogo, njih je „lako održavati“. 

Comments