Nakon dobrog provoda i mnogo alkohola svi govore o trežnjenju, o mučnini, osetljivosti na zvuk i svetlost, o vodi kao najboljem piću na svetu. Sigurni smo da već znate da dan nakon preterivanja u alkoholu treba da se odmorite. No, ono o čemu se retko priča je kroz šta prolazi vaša koža kada konzumirate jaka pića i kako sa tim da se nosite.

Tu su crvenilo, otečenost, suva koža… reklo bi se da “jutro posle” uopšte nije naklonjeno koži. Vrlo je verovatno da će vaše lice odreagovati, a možda se pojave i bubuljice, naročito ako uveče niste skinuli šminku – što nikako ne preporučujemo. Ipak, nekad prosto niste u stanju da to uradite, jer samo želite da se dokopate kreveta i zaspite.

Voda, voda i još vode

Već nekoliko sati nakon ispijanja alkohola vaš organizam će tražiti vodu; i pijte vode što više možete. I to ne samo jutro posle, nego i nekoliko dana posle. Ako dnevno pijete litar i po vode, u danima nakon izlaska popijte i dva litra vode.

Voda će pomoći vašem telu da se što pre oporavi od prethodne noći, a to podrazumeva i vaše lice. Verovatno vam se toliko puta desilo da jutro nakon izlaska pogledate u ogledalo i zateknete stranca. Sami sebi izgledate starije. To je zato što je lice sasvim dehidrirano.

Uljano sredstvo za čišćenje kože

Oil cleanser će učiniti čuda za vašu umornu kožu. Nanošenje cleansera na bazi ulja treba da bude prvi korak u vašoj skin care rutini dan nakon što ste popili malo više alkohola.

Ulje će očistiti prljavštinu i skinuti ostatke šminke sa lica. Oil cleanser se uvek nanosi na mokru kožu, kako bi se ulje blago rastvorilo. Blago utrljajte lice, pa onda dobro isperite.

Umivalica

U uobičajenim situacijama je sasvim nepotrebno da umivate lice više puta, jer ga to može dodatno isušiti. Uzmite u obzir da na licu sada verovatno imate još šminke i nečistoća, kao i da je kožu potrebno dodatno očistiti kako bi drugi sastojci mogli duboko da prodru u nju.

Proces je jednostavan, samo se umijte umivalicom koju inače koristite. Dobro isperite lice i očistite ga salvetom. Nikako peškirom, osim ako je u pitanju mikrofiber peškir. Peškiri mogu dodatno iritirati lice, što zbog njihove teksture, što zbog praška i omekšivača.

Comments