2021. godina definitivno će nam sa sobom doneti mnoge neočekivane modne trendove, jer nam je nakon monotone 2020. preko potrebno da se umetnični izrazimo i pokažemo svoje ličnosti i emocije. Svi želimo makar malo da pobegnemo od sive realnosti koja nas i dalje pritiska, i mnoge velike modne kuće prepoznale su ovu potrebu, te su nam predstavile romantične i eskapističke modne kolekcije kojima najavljuju prolećnu sezonu. Među njima naravno nalazi se Fendi, čuvena italijanska luksuzna modna kuća, koja nam je predstavila neobičnu reviju koja deluje kao da je bila inspirisana antičkim boginjama, koje su pravo iz vode izronile da nas povedu u svoj sanjivi, morski svet. Pored atraktivnih materijala, ručno vezenih detalja i palete boja koje nas neodoljivo asocira na more, ova revija istakla se i svojim pažljivo kreiranim aksesoarima, u vidu šnalica, malih torbi i velikih minđuša, a mi već slobodno možemo da kažemo da želimo svaki od njih.

Minđuše koje smo mogli videti izuzetno su velike, i podsećaju nas na prava mala umetnička dela. Sačinjene su od nanizanih perli i kamenja od metala i stakla, i prate svaki pokret tela koji manekenka koja ih nosi napravi. Ove minđuše plene kako svojim odsjajem tako i nežnim zvukom udaranja stakla, koji proizvode, a savršen su dodatak look-ovima koji nas podsećaju na epohu antičkog Rima ili pak Grčke.

Uz minđuše, ovu kolekciju krasilo je nekoliko različitih, neobičnih malih torbi – u koje možda ne mogu da stanu sve naše potrepštine, ali može naša celokupna estetika. Iskrene da budemo, sigurno je da želimo ovu malu torbu u obliku morske školjke koja deluje kao da se u njoj krije blago, i koja je najnežniji modni detalj koji smo u ovoj godini za sada uočili. Povratak prirodi je nešto što bi sigurno svima dobro došlo, a nama uopšte ne smeta ideja da se igramo Male Sirene u modnom smislu u 2021. godini.

Takođe, još jedan neobičan tip male clutch torbe koju smo uočili u najnovijoj reviji modne kuće Fendi je ova mala knjiga/torbica, sa svetim motivom. Svakako, ako “nije vaša šoljica čaja” da u modnom smislu iskazujete religioznost, vaša torbica ne mora izgledati baš ovako. Torbe u obliku knjiga postoje i u različitim vrstama i bojama, a one prete da će postati jedan od IT komada aksesoara u 2021. godini.

Comments