Znate li odgovor na pitanje „šta je ono što najviše želite“? Mnogo ljudi će reći da ne zna, verujući da je to iskren odgovor. Ali, to nije sasvim tako – duboko u sebi, vi znate šta hoćete. Potrebno je da probudite svoju mudrost i da se sa njom povežete, jer kad ste svesni onoga što želite, onda jasnije vidite put koji je pred vama.

Ponekad želje srca deluju zamagljeno, ali one nisu izgubljene – samo su zatrpane ispod gomile svega što čini vaš svakodnevni život. Sve vaše uloge, obaveze, zadaci i energija koju ulažete da ih ispunite – sve ono što morate i što vam vam ne ostavlja nimalo snage za snove i želje srca.

Iz dana u dan, gomila onoga što u životu „treba“ i „mora“ sve više zatrpava i guši ono što želite i o čemu ste nekada maštali. Dostižete ravnu liniju svakodnevice, u kojoj nema pulsa radosti, inspiracije, kreativnosti, ljubavi…
To čak i ne boli, ta ravna linija. Zato što je i bol duboko unutra, živa sahranjena sa vašim snovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Femme Fatale (@onparledemode)

Buđenje počinje onog momenta kad shvatite da ste zombi, da živite mrtav život, da želite ponovo da osećate, da se radujete, da spontano reagujete, da budete puni energije, da imate želje i da pokušavate da ih ispunite.

Svi će vam reći da morate ići malim koracima, počevši od mesta gde se nalazite, krećući se ka mestu gde želite da se nalazite. I biće u pravu. Za pomak, kakav vam je potreban da biste ostvarili ono što želite, potrebna vam je pomoć, vođstvo, ohrabrenje, razumevanje.

Postepeno, shvatate da imate izbor. Možete birati svoje misli. Možete izabrati kako želite da se osećate. I stalno morate podsećati sebe da to možete, da imate tu moć da upravljate sobom, svojim umom i svojim srcem.

Možete prestati da svoja osećanja anestezirate neprekidnom zauzetošću i preteranim radom, a prvo sa čime ćete se povezati kad se smirite i dozvolite sebi da osećate, jeste ona bol, potisnuta tamo duboko. Ali, buđenje neprijatnih osećanja donosi nagradu, jer vam vraća sposobnost radosti i veselja. Ona ravna linija počinje da oscilira i pulsira i znate da ste živi, jer ste tužni, jer strahujete, jer očekujete, jer se iznenađujete, jer vas nešto obraduje i gane do suza, jer se oduševite i skačete od sreće kad čujete dobre vesti, jer vam je srce odjednom puno želja, koje su možda zbunjujuće i kontradiktorne, ali vam vraćaju strast i nadu i zahvalnost.

Comments