Final touch svakog autfita najbolje se daje dobrim modni detaljem ili aksesoarom koji uz njega odaberete. Baš kao i cipele, aksesoari su tu da doprinesu što boljem izgledu kombinacije koje donesu, te imaju moć da i najjednostavniji odevni komad učine daleko lepšim i modernijim. No, aksesoari imaju još jednu skrivenu moć, a to je da mogu naglasiti delove tela koje kod sebe volite, te sakriti one koje možda i ne volite, te to rade veoma uspešno, zbog čega bi trebalo da ih koristite u tu svrhu.

Odaberite detalje koji se uklapaju u vaš stil

Nekada veoma dobro izgleda kada sklopite nkee komade i detalje koji se inače ne bi spajali, koji su nespojivi, ali često je dobro i voditi računa o tome da aksesoari odgovaraju vašem autfitu, odnosno da se uklapaju u vaš stil. Tako, uvek odaberite diskretan nakit ili elegantnu torbu uz neku poslovnu kombinaciju, neki elegantni autfit koji nosite tokom dana ili večeri, dok baggy torbu ili ranac, neke velike ešarpe i šalove možete uklopiti uz ležerniji, opušteni autfit koji nosite tokom dana kada krenete u šetnju, na kafu sa drugaricama ili tokom nečega što je neobavezno. Na taj način će ceo autfit biti savršeno uklopljen i pristajaće vašoj figuri bez ikakvih “iskakanja”,

Kako da odabereš savršene aksesoare prema svom obliku tela Kako da odabereš savršene aksesoare prema svom obliku tela? Kako da odabereš savršene aksesoare prema svom obliku tela2 Kako da odabereš savršene aksesoare prema svom obliku tela?

Koristite detalje da stvorite iluziju

Brojne ogrlice, narukvice, torbe, kaiševe, možete iskoristite tako da stvorite iluziju u vezi sa oblikom svoje figure, te tako da stvorite izgled “peščanog sata” na primer. Pojas preko strukaučiniće da ga naglasite, te učinite užim, a osim toga naglasićete i linije bokova i grudi, što će vam dati oblik peščanog sata, dok će velika torba koju nosite preko ramena, a koja se oslanja na kukove, učiniti da niko ne primeti da imate šira ramena u odnosu na bokove.

Kako da odabereš savršene aksesoare prema svom obliku tela5 Kako da odabereš savršene aksesoare prema svom obliku tela?
Comments