Postoji mnoštvo faktora koje bi trebalo uzeti u obzir kada birate pravi hotel. Ako odaberete pogrešan, to može da naškodi vašem poslu/odmoru – u zavisnosti od toga za koju svrhu birate hotel. Želite da znate da dobijate vrednost za novac koji dajete, udobnost i sve pogodnosti koje uz to dolaze, pa evo ključnih saveta kako da odaberete pravi hotel.

1. Zvezdice

Iako broj zvezdica ne bi trebalo da bude jedini faktor u odlučivanju koji ćete hotel uzeti, svakako bi trebalo da bude nešto što uzimate u obzir. Biranje hotela znači pronaći nešto što odgovara vašim potrebama. Odaberite hotel sa onoliko zvezdica koliko odgovara vašem novčaniku i potrebama: ako idete na poslovni put na više od nekoliko dana, a ne želite da potrošite puno para, pogledajte ponudu hotela bez obeležja zvezdica, a ako idete na odmor, odaberite hotel sa visokim brojem zvezdica.

1slika Kako da odaberete pravi hotel? (1. deo)

Luksuzni hoteli s razlogom imaju najveći broj zvezdica – skupi su i pružaju prvoklasnu uslugu

2. Parking

Jako je bitno da proverite da li hotel ima dovoljno parking mesta za sve goste, i tako planirajte put. Ako nema dovoljno mesta za parking, možda ćete morati da pogledate koji su alternativni načini stizanja do hotela, nešto poput gradskog prevoza ili linijskog taksija.

3. Lokacija

Lokacija hotela je nešto što je jako bitno za boravak u kom ćete uživati. Postarajte se da se raspitate da li je hotel u samom gradu ili u ruralnijoj oblasti; gradski hotel će sigurno biti skuplji, bučniji i sa više ljudi, ali će sigurno biti bliže obali i sva lokalna divna mesta će vam biti na dohvat ruke.

4. Preporuke/Kritike

Ako želite da odaberete hotel po svom ukusu, postoji mnogo sajtova koji dozvoljavaju preporuke/kritike posetilaca. Izbegavajte kritike i preporuke na samom sajtu hotela koji gledate. Isto, gledajte šta ćete sve koristiti u samom hotelu; recimo: ako nećete koristiti uslugu kuhinje hotela, nemojte odbacivati ceo hotel zbog nečije kritike o tome kako hrana nije baš sjajna.

2slika Kako da odaberete pravi hotel? (1. deo)

Ako želite da pobegnete od svakodnevne vreve, priuštite sebi udoban odmor

5. Usluge koje hotel pruža

Ono na šta još morate da obratite pažnju su usluge koje pruža hotel. Hoće li vam biti potrebna perionica tokom dugog boravka? Da li ćete morati uvek u određeno vreme da silazite na obrok ili postoji sobna usluga? Da li hotel ima teretanu, bazen ili salon lepote? Postoji li Wi-Fi konekcija u sobi? Postoji još mnogo ovakvih stvari na koje biste morali da obratite pažnju.

Sledeći put pročitajte o još pet bitnih stavki koje će vam pomoći da odaberete hotel!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments