Ako ste navikle da redovno farbate svoju kosu, a još uvek ne želite da odete u frizerski salon – opcija koja vam preostaje je da ofarbate kosu kod kuće. Postoji mnoštvo proizvoda i različitih uputstava koji vam mogu biti od pomoći. Međutim, kada ste to obavile, važno je da znate kako da vodite računa i negujete svoju kosu nakon toga, kako bi ona ostala zdrava, a boja kose trajala duže.

Dobro isprerite svu farbu pre pranja kose šamponom

Sastav farbe je toksičan. Stoga, ne moram da vam pričam koliko je bitno da se pobrinete da uklonite sa kose svu farbu, posebno u korenu . Vremenom će kosa postati prilično osetljiva i izlomljena od samog korena do krajeva dlake, što može dovesti do opadanja.

Ne perite često kosu

Ukoliko preterujete sa količinom šampona koji nanosite u toku jednog pranja, kosa će biti suva. Naš organizam proizvodi prirodna ulja koja oblažu i hidriraju dlaku i koja su kosi potrebna kako bi ostala hidrirana i zdrava, stoga se ne preporučuje često pranje. Kada je ne perete često biće zdravija i boja će trajati duže. Najpogodnije rešenje za odlaganje pranja kose  je šampon za suvo pranje. 

Comments