Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Merkur je krenuo retrogradnim hodom i ovaj ciklus, prvi od tri, koja nas očekuju ove godine, trajaće do 10. marta. Još dva ciklusa očekuju nas početkom leta i krajem jeseni, a ovaj prvi je još i najblaži, kažu astrolozi.

U astrologiji, Merkur vlada komunikacijom, tehnologijom i putovanjima i kada je u retrogradnom hodu, te oblasti postaju zbunjujuće i haotične. Dakle, pripremite se za padove sistema, probleme sa kompjuterima i telefonima, ali i sa drugim nivoima komunikacije. Ono što treba da učinite, kako biste “raščinili” negativan uticaj retrogradnog Merkura, jeste veliko čišćenje – mentalno i simboličko. To znači da treba da se oslobodite mentalnih i emotivnih sadržaja koji vas opterećuju, ali i pisanih sadržaja koji su suvišni. Pobacajte svu nepotrebnu dokumentaciju, papire, stare novine i časopise, očistite elektronsku poštu, oslobodite kompjuter nepotrebnih fajlova i foldera…

retrogradni merkur e1582277224273 Kako da održiš ravnotežu dok traje retrogradni hod Merkura

Ono što olakšava ovaj period, jeste uticaj Venere. Merkur je krenuo u retrogradni hod u znaku Riba, a Venera njegov uticaj umanjuje svojim pozitivnim i prijatnim vibracijama. Ipak, računajte na to da logičke i analitičke sposobnosti opadaju i dešavaju se klasični nesporazumi u dogovorima i razumevanju sa drugima (osećate se kao da pokušavate da se sporazumevate pod vodom) i da ćete se suočavati sa frustracijom i nervozom.

Lek za takva stanja je opuštanje – meditacija, šetnja, boravak u prirodi, kao i gledanje omiljenih serija i bavljenje sadržajima koji vas kreativno angažuju i zaokupljaju pažnju.

Editors choice