Još jedan dan se završava, drugi počinje, a osim nekih svakodnevnih briga, nedoumica, ali i lepih stvari, muči te jedno, a to je tvoja “umorna” koža, jer izgleda nekako beživotno, bez sjaja i svežine. Možda imaš već i sama neke trikove kojima često pribegavaš kako bi sredila ovaj problem, ali naravno i mi imamo neke savete koji će ti sigurno pomoći.

Prvo i osnovno jeste da imaš beauty sleep vreme. San je veoma bitan za tvoje sveopšte zdravlje, za zdrav organizam, a kada je tu sve u redu, onda je i koža zdrava i lepa. Od 6 do 8 sati kontinuiranog sna noću je prekopotrebno, bez obzira na sve, pa je ovo nešto što sebi moraš uvek da priuštiš bez obzira na obaveze, planove ili bilo šta drugo.

Započni dan hladnim tuširanjem. Naravno, ne podrazumeva se da voda bude hladna ko led, ali je bitno da bude hladnjikava. Osim što ćeš se ovako najbolje i najbrže razbuditi, hladna voda će prijati tvojoj koži, pa će tako nestati svi otoci koji su nastali tokom noći, kao i tamni kolutovi oko očiju koji će se slabije primećivati ili će sasvim nestati.  Ukoliko ne voliš, slobodno se tuširaj toplom vodom, ali nekoliko poslednjih minuta ipak prebaci na hladniju, kako bi se pore zatvorile i kako ne bi bile toliko ugrožene od “napada” bakterija i prljavštine.

nega koze 2 Kako da osvežiš umornu kožu?
Comments