Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Kada lak za nokte u vašoj omiljenoj boji krene da se suši, morate reagovati kako biste sprečili da potpuno postane neupotrebljiv. Isprobajte ove savete koji vam objašnjavaju kako da spasite stari lak za nokte.

Lak za nokte se vremenom ne kvari i nema opasnosti da postane štetan po okolinu, međutim, vrlo često se desi da postane previše gust gde tečni deo ima tendenciju da ispari. Čak i tada postoje načini da sačuvate vaš omiljeni lak.

Kada je lak za nokte previše star?

Znate da je lak zastareo kada mu se gustina promeni. Kada je lak u manjoj meri zgusnut, lako ga je spasiti, ali ako vidite da se previše stvrdnuo, toliko da ne možete da otvorite bočicu, tu može doći do problema.

Ako se pojave grudvice ili lak krene da puca u periodu od 24 časa nakon nanošenja, znači da je suviše star i da ga morate osvežiti ili baciti.

Kako spasiti lak za nokte?

Najbolji način da sačuvate lak za nokte je da ga razredite. Odstranjivači laka za nokte, a posebno aceton, nisu najbolje rešenje jer mogu u potpunosti upropastiti lak.

Mađutim, u hitnim situacijama kada nemate ništa drugo na raspolaganju, u bočicu laka sipajte malo više od jedne kapi acetona, zatvorite bočicu i promućkajte.

Nakon toga ostavite lak da stoji nekoliko minuta da se ne bi stvorili mehurići.

Mnogo efikasnije rešenje su razređivači laka za nokte. Možete ih kupiti u bilo kojoj drogeriji i apoteci po pristojnim cenama. Ako pratite uputstva, neće biti problema.

Uvek se može desiti da preterate sa razređivačem. U tom slučaju počnite sa dobrom bazom pre nanošenja laka. Namažite beli ili neki drugi neutralni lak pre nanošenja željenog laka – kako biste postigli što bolji efekat.

slika nokti Kako da popravite stari lak za nokte

Ako se pojave grudvice ili lak krene da puca u periodu od 24 časa nakon nanošenja, znači da je suviše star i da ga morate osvežiti ili baciti

Šta raditi sa iskorišćenim bočicama laka za nokte?

Ako ste potrošili lak za nokte ili jednostavno više nije upotrebljiv, ne morate bacati bočicu. Očistite je sa dosta razređivača ili acetona i koristite je u druge svrhe.

Bočice lakova za nokte su veoma korisne za čuvanje šljokica ili štrasa, kao i senke za oči. Takođe ih možete koristiti kao držače za mirišljave indijske štapiće, a zahvaljujući njihovom obliku i težini, neće se prevrnuti. U bočice možete sipati male količine farbe ili laka za vaš nameštaj, kako biste ih u svakom trenutku imali na raspolaganju za hitno prefarbavanje ili lakiranje malih površina ukoliko dođe do oštećenja.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice