Ukoliko se odlučiš da posetiš Pariz u toku sezone, kada je ona u najvećem jeku, onda se odluči da odsedneš u nekom motelu ili hostelu, jer ovaj grad nudi brojne smeštaje ovog tipa koji su više nego pristojni. Ukoliko baš želiš da budeš u nekom hotelu, onda je bolje da to bude neki period van sezone, jer su hoteli tada jeftiniji i mnogo pristupačniji.

Jedan od najvećih problema u većim gradovima jeste prevoz. Taksi je, naravno, veoma skup, pa ga treba izbegavati, te se iskoristiti gradskim prevozom, metroom, jer i to su neka nova iskustva koja mi nemamo u našoj zemlji. U prevozu se upoznaje i mnogo oga od domaćeg stanovništva, kulture zemlje… A osim svega toga, svota novca koju ćeš uštedeti je prilično velika. Ima jedan trik, kako mnogi govore, karte se mogu kupiti u “rasutom stanju” (bulk) i to je najjeftinija opcija njihove kupovine, pa nećeš ni osetiti da je data velika količina za njih.

paris2 Kako da posetiš Pariz i ne potrošiš ogromnu količinu novca?

Ono šta dosta ume da košta jeste poseta muzejima i nekim kulturnim spomenicama, građevinama, uopšte mestima koja su stecišta kulture i umetnosti. Pojedinačne karte su prilično skupe i na njih ode veliki novac, ali zato su odlično rešenje dnevne karte koje omugućuju u jednom danu ulaz u više od 50 muzeja. Iako ne možeš da stigneš sve da posetiš u toku jednog dana, sigurno je da će ti mnogo značiti da za manju cenu posetiš njih više, te ćeš tako uštedeti popriličnu sumu.

 

Comments