Jedan od najpopularnijih poslova među mladima danas jeste biti bloger, vloger ili jutjuber, ili prosto, sve to u jednom. Već duži niz godina, blogeri su u svetu i te kako zastupljeni, a onda je ubrzo taj trend prešao i kod nas, te je sve popularnije biti u tom digitalnom, internet svetu u kojem se česo stiče velika popularnost. I dok jedni to zaista rade jer im se dopada kako sve izgleda, i to im je jedini cilj, da se bave nečim šta vole, dok neki drugi ipak žele od svega toga i da profitiraju. Bilo koji cilj da je u pitanju, svi žele da postignu neki određeni uspeh u svetu blogovanja, pa ako i sama želiš da postaneš jedna poznata modna blogerka, evo šta bi trebalo da uradiš i znaš na prvom mestu.

“Po čemu se moj blog razlikuje od drugih?”

Ovo je prvo i najbitnije pitanje koje treba sebi da postaviš već na startu. OK, svi znamo da su modni blogovi manje – više slični, prikazuju određene odevne kombinacije, koje u nekoliko rečenica svaka blogerka opiše na neki svoj način, ali se na kraju sve svede na slično, a često i na isto. Zato, trebalo bi da uradiš nešto po čemu će tvoj blog biti poseban, nebitno da li će to biti situacija da svaki post ima neku svoju, zanimljivu priču, ali zaista priču, da li ćeš nakon svakog modnog posta imati neki drugačiji kako bi napravila malo “šareniš” u svemu tome, jedino je bitno da se po nečemu razlikuješ od mase.

Ko je tvoja publika?

Jedna od bitnih stvari jeste da znaš kome se obraćaš, ko je tvoja publika, odnosno, ko tvoj rad u najvećoj meri prati, pa da za njih i kreiraš većinu sadržaja. To ne znači da ćeš u potpunosti samo njima okrenuti svoj rad, već moraš da ispoštuješ i one ostale, ali je jedna od najvažnijih početnih stvari da odlučiš ko će biti tvoja “ciljna grupa” kako bi znala u kom smeru je potrebno da se krećeš.

modni blogerki 3 Kako da postaneš uspešna modna blogerka?
Comments