tgif Kako da postanete zvezda

Da biste postali poznata zvezda i bili priznati u crème de la crème društvu, da se razumemo, pre svega morate izgledati dobro. Izgledati dobro ima dvojako značenje. Zato morate biti prirodno lepi (što automatski olakšava dalje napore), a ako niste te sreće onda je stvaranje atraktivnosti glavni i osnovni preduslov novonastajuće slave.

Hvala Bogu pa je danas hirurgija uznapredovala do tačke kada je od ružnog pačeta moguće napraviti lepoticu, pa izvol’te iskoristiti pogodnosti sistema. Nije ništa strašno, ne bojte se. Samo treba da stanete ispred ogledala, a on će kao Mikelanđelo crtati neke krivudave linije i igrati x-o po vašem telu. Bićete savršeni. Smatrajte to investicijom. Veće poprsje će vam donositi veći bakšiš, punija usta jači glas, rebro manje najgledanije spotove na prostoru bivše SFRJ, a zategnuta guza bukovano leto. Ima još par stvari koje se očekuju od vas.

Znate kako kažu – u raju je lepo, al’ u paklu je ekipa. To važi i za ovozemaljske uslove. Imate tek 20 godina  što znači da ono mladost ludost morate proživeti za sve pare. Sa 30 ćete glumiti dame. Dakle, napravite skandal neviđenih granica. Neka vas se devojke plaše,  dok vam se opasni momci beogradskog asfalta dive. Glasnicima čaršije budite glavna tema. Ako se pitate zašto je ovo bitno za vašu pevačku karijeru, itekako jeste. Pa šta će prvo novinar “Skandal”-a iskopati o vama? Zamislite kako ćete super izgledati na naslovnoj strani. Slika perverznog pogleda i napućenih usana, doteranog preplanulog dekoltea i zgodnog tela dok pored crvenim slovima piše “Burna prošlost…” Ih, pa poenta je u početnom strahopoštovanju. Šta mislite zašto je ona Srpska Majka tolika zvezda? Posle kada se proslavite idite u one nedeljnike i ispovedajte se koliko vam je volja. Tada morate biti zakopčane do grla, ali u nekim lakim materijalima koji će isticati vašu i dalje zanosnu figuru (nemojte da zaborave ljudi zašto su vas proslavili), a slike će krasiti neki naslov tipa “Istina o mojoj prošlosti”. Posvetiće vam po pet-šest strana. Ipak, na kraju svega, istina prodaje novinu. Ali o tom potom.

Sledeća stavka koja će umnogome definisati vašu motivaciju. Idite na Google. Nađite neku grčku radio stanicu koja vam odgovara i slušajte je ama baš čitav dan i noć. Kada na osnovu prikupljenih statističkih podataka dođete do saznanja koja je to najpuštanija pesma – pozajmite je. Nemojte još ništa sa njom raditi, a kamoli pričati o tome. Bitno je samo da je meta lokalizovana. Skinite instrumental verziju, narežite je na CD i stavite u fioku. Treba sačekati pravo vreme. Neće vas niko sam pronaći na Youtube-u, a kamoli učiniti zvezdom. Prošlo je Minimaxovo vreme. A uostalom, još uvek nemate novca da platite Marinu da spremi adekvatan tekst.

U zavisnosti od toga da li ste potekli sa sela ili ste gradsko dete nastaviće se tok dešavanja. Zato vas pitam da li ste sa sela? Ili ste iz priče “moji su došli odnekud, al’ sam ja rođena Beograđanka” ili ste pak, iz neke od onih uglednih beogradskih porodica sa predratnim stanom saloncem u centru grada? Ako ste sa sela prijavite se za učešće u “Farmi” i ne stidite se svog seoskog znanja. Znate kako Dositej Obradović kaže: “Učen i razuman čovek svagda se uči i svagda zna da i dalje malo zna.” Ako “Farma” nije vaš cup of tea i ako ste gradsko dete, što biste išli na selo kad je tu u gradu kuća Velikog Brata. A ako pripadate uglednim aristokratama, nije loš izbor ni “Dvor”. Naravno pitate se kako ući u ta VIP zdanja, kada ste vi i dalje niko i ništa. Recite da ste manekenka, svake godine treba nekoliko, stoga je to uvek aktuelno zanimanje. Vašu trenutnu slavu mediji će maksimalno iskoristiti. Vaša burna prošlost koja u attachment-u  sadrži i poneki privatni snimak od vas će načiniti megalomana. To vam u tim trenucima i treba, jer ćete vi u rijalitiju biti fina devojka koja će se kajati zbog svoje prošlosti i nastojati na tome da bude dobar čovek, vredna žena, a danas-sutra požrtvovana majka.

Da li ste u kući nedelju ili 100 dana, nije bitno. Bitan je postupak po izlasku. Već prvi dan po izlasku obratite se organizatorima povodom preuzimanja honorara, a onda pravac u banku i taj novac direkt prebacite na Marinin račun. Pošaljite joj onaj instrumental, a inspirisana vašom životnom pričom sigurno će sklepati adekvatan i omladini privlačan tekst. Onakav da se poistovete sa vama. Ubrzajte je dok ste još aktuelni, jer vreme je slava.

Pored fizičkog izgleda, popularnost će vas učiniti još atraktivnijom. Onaj preduzetnik što svako jutro pije kafu u Silikonskoj dolini će vas konačno primetiti. U ime ljubavi nastaće i prvi album, sličnog simboličnog naziva. I da se razumemo nema više očiglednog lopovluka grčkih pesama. Nemojte molim vas, dosta naših letuje tamo svake godine. Ipak želite da ispod vašeg imena piše estradna umetnica. Znači nastojite na tome da stvarate. Prebacite se malo na Indiju, Iran ili Irak. Tamo je muzičko tržište kvalitetno, a neiskorišćeno i pomalo u senci. Pomozite jadnom narodu. Idite kod onog MC Hit Mejkera koji će istočnjački zvuk pretvoriti u niz električnih impulsa obojenih vašim auto-tune glasom.

Čestitam. Zvezda je rođena.


Tara Tomović je studentkinja novinarstva i najveći beogradski hedonista. Optimistična plavuša koja jedino zaljubljenost u Anthony Kiedisa nije prerasla. Totalno drugačija od drugih. Moto: “Energy flows where your attention goes.”

Comments