Obrve su veoma važan segment našeg lica, koji utiče na njegovu simetriju i celokupan izraz. Sve mi koje smo odrastale tokom ranih 2000-tih godina susrele smo se sa pretankim i preterano počupanim obrvama, koje nam danas deluju nezamislivo i zbog kojih krijemo mnoge stare fotografije. Dakle, obrve su takođe pokazatelj vremena u kojem živimo, i jedva čekam da vidim kako ću za oko 20-ak godina posmatrati trenutni oblik svojih obrva. Ipak, danas se obrvama posvećuje velika pažnja (koju i zaslužuju), i postoje tačna merila i tehnike koje će vam pomoći pri tome da odredite i postignete savršen oblik u odnosu na vaš oblik lica. U nastavku vam predstavljamo nekoliko saveta koji će vam pomoći pri postizanju idealnih obrva!

Uvek samo naglasite svoj prirodni oblik obrva

Ključ u postizanju savršenog oblika obrva je da shvatite da vi već manje-više i imate savršen oblik obrva! Obrve koje su vam prirodne je potrebno samo blago “utegnuti”, jer je moguće da su se čestim čupanjem tokom vremena promenile ili istanjile, pa je potrebno da ih sredite i vratite u njihov pun sjaj. Dakle, nije potrebno da iscrtate čitav novi oblik, da ih previše stanjite ili zadebljate, već ih jednostavno kremastim korektorom za obrve popunite tamo gde im fali gustine, začešljajte ih i eventualno zaližite gelom za obrve nagore. Korektorom koji ćete naneti na lice oko njih takođe im možete blago istaći oblik.

Nemojte zarad trenda da nosite obrve prevelike za vaše lice

Guste i velike obrve jesu trend poslednjih godina, ali to ne mora da znači da je potrebno da ga slepo pratite. Ukoliko imate malo i nežno lice, prevelike i preterano izraženje obrve neće mu pristajati, već će delovati iskarikirano i čudno. Dakle, možda je bolje odlučiti se za prirodnije i manje obrve, ukoliko imate malo lice i blage crte lica.  Takođe, ukoliko imate krupnije lice, nije poželjno da nosite izuzetno tanke obrve jer ćete imati efekat dodatnog uvećanja lica.

Comments