Izgleda da su neke norme kojima smo se oduvek okretali kada je nega lica u pitanju – pogrešne!? Uh, ovo nije dobro saznanje, ali bolje ikad nego nikad uvesti promene u rutinu koja zapravo nije u potpunosti ispravna. Dakle, možda ćete otkriti na osnovu liste od pet koraka, koja vas čeka u nastavku teksta, da ste neke korake u nezi svog lica radile pogrešno, a možda se ispostavi da ste sve ovo već znale, ali svakako – podsetnik neće škoditi. U pitanju su male i jednostavne stvari, za koje biste možda pomislili da se podrazumevaju, ali neke od njih će vas sigurno iznenaditi i zapitaćete se kako do sada niste znale “da ne treba tako”. Bez daljeg duženja na temu, evo kako da pravilno očistite kožu lica u samo pet, koraka!

Prvo skinite šminku tkaninom i micelarnom vodom

Ključno je da koristite meku tkaninu od prirodnih materijala, a za početak isperite šminku i je skinite micelarnom vodom bez parfema i dodataka. Tek nakon toga ostatak šminke možete skinuti gelom ili kremom za skidanje iste. Pri skidanju šminke i čišćenju lica micelarnom vodom značajno je da ne zaboravite na vrat i delove lica u blizini kose, gde se usled ostataka šminke mogu prikupljati bakterije. Takođe, nakon skidanja šminke u dva koraka, možete lice još jednom, treći put preći micelarnom vodom.

Ne koristite vruću vodu pri umivanju

Za ispravno čišćenje koristite hladnu ili blago mlaku vodu, jer vrela voda definitivno nije prijatelj vašem licu. Vrela voda proširuje krvne sudove, koji su na licu izuzetno delikatni i osetljivi, pa im ona nikako ne prija. Dakle, iako hladna voda nije najprijatnije iskustvo – verujte nam, bolja je za vas i vaše lice.

Comments