Ovih dana smo “same svoji majstori” i svoje kozmetičarke, frizerke… Nastavi niz sama! Parola je: Neka se snađe kako ko zna, a za sve što ti treba i što ne znaš – prati tutorijale na internetu. I tako sada imamo pregršt videa kako da napraviš hranu, kako da napraviš tu neku specijalnu kafu, sa nekom penom, kako da napravimo meleme za kožu, kosu, rast noktiju itd.

I naravno da se priključujemo ovom “trendu”, jer želimo da ti damo par saveta ukoliko si ljubitelj kokosovog ulja i ukoliko želiš da ga koristiš za kosu. Kokosovo ulje ima mnoge delotvorne sastojke i pomaže ne samo kada je kosa u pitanju, već ima niz drugih korisnih aspekata. Međutim, trenutno ćemo se fokusirati samo na dobrobiti koje donosi našoj kosi. 

Prvi savet: Kokosovo ulje je najbolje nanositi uveče

Da bi vaša kosa upila svaku kap kokosovog ulja potrebno je da ga nanosite uveče, to savetuje većina stručnjaka za kosu. Idealno vreme je uveče i obavezno neka to bude suva kosa. Nemojte na mokru kosu nanositi, jer se tada takođe umanjuje njegovo dejstvo.

Dobro bi bilo i da prespavate sa kokosovim uljem za kosu na glavi, a na jastuk možete da stavite i neki peškir.

Ukoliko pak ne želite uveče, onda gledajte da ga nanesete kada znate da nećete tog dana ići nigde i kada znate da ćete imati vremena da prođete ceo proces.

Drugi savet: Nanosi istopljeno kokosovo ulje ravnomerno 

Najbolja opcija je da malo istopite kokosovo ulje ili da ga eventualno malo zagrejete, a da ga onda nenesete tako toplo. Dakle, potrebno je da bude samo mlako, ne prevruće, što će dati bolje rezultate u nezi. Vrlo je važno da kokosovo ulje nanesete baš na svaki deo vaše kose. Najbolje bi bilo da podelite kosu na delove i da postepeno kokosovo ulje nanosite na svaki milimetar. Obavezno najviše obuhvatite one delove kose koji su posebno suvi, to se pre svega odnosi na krajeve.

Comments