5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

1/3

Pre svega treba da znaš da se depresivno raspoloženje razlikuje od depresije, koja je bolest hemije mozga i klasifikuje se prema određenim kriterijumima, a leči se medikamentima i psihoterapijom. Depresivno raspoloženje je mnogo češća pojava, koju je većina ljudi iskusila kao posledicu teskobnih okolnosti, brige i zdravstvenih problema.

Depresivno raspoloženje ogleda se u raznim telesnim i psihološkim promenama, kao što su povećanje ili gubitak težine, nedostatak energije i volje, umor, pospanost, bolovi u telu, gubitak koncentracije. Osoba koja se ponaša depresivno gubi interesovanje za stvari koje su je ranije zanimale, gubi produktivnost i toleranciju, što se ogleda u poremećenim bliskim odnosima. Sve to utiče na gubitak samopouzdanja, što ne mora da bude upadljivo, odnosno, može da promakne najbližoj okoloni, jer osoba i dalje regauje pozitivno (i uobičajeno) na ono što joj prija, pa depresivno raspoloženje ostaje prikriveno.

Faze nezadovoljstva svojim životom, depresivno raspoloženje i ponašanje danas su veoma česta pojava i to kod sve mlađih osoba. Osim odraslih i adolescenata, depresivno raspoloženje obuzima i mlađe, pa čak i decu.

Te faze osoba često prevazilazi sopstvenim snagama, donoseći konstruktivne odluke, ili prostom promenom okolnosti. Ali ako faza depresivnog raspoloženja traje predugo, osoba postaje sve slabije funkcioniše i sve je manje produktivna, postaje vidno bezvoljna i nesrećna i neophodno je da potraži stručnu pomoć i podršku.

Editors choice