Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Kako da prevaspitaš svoju negativnost

Kako da prevaspitaš svoju negativnost

1/3

Nama ljudima to ide nekako po difoltu – u stanju smo da beskonačno držimo pažnju na lošim stvarima, da se brinemo, premotavamo po glavi horo-filmove, zamišljamo najgore ishode i pronalazimo razloge zbog čega nešto ne možemo da uradimo. Negativnost nam ide lako i jednostavno, bez ikakvog napora, samo se prepustimo crnim mislima i one jedna drugu hrane i osnažuju. Dok kažeš „keks“ uploviš u anskioznost i depresiju, a da se ništa stvarno nije ni desilo, osim u tvojoj glavi. Stvar je u tome da je nama istinito ono što možemo da zamislimo i da smo skloni da se držimo negativne realnosti u svojoj glavi sa mnogo više istinskog uverenja, nego što smo spremni da uložimo u postizanje promene polariteta u korist pozitivnosti.

seth doyle 151913 unsplash Kako da prevaspitaš svoju negativnost

Biti pozitivan, ne znači biti uvek srećan, stalno se smejati, nemati nikakve brige, ne biti nikada ljut i povređen, ne pomišljati sve najgore… To prosto znači biti svestan snage svog uma i koristiti je voljno, svesno i namerno da držimo fokus na realnosti. Jer u realnom svetu, uvek imamo neki izbor i visok stepen odgovornosti da taj izbor napravimo – ta odgovornost je verovatno ono od čega bežimo u negativnost, jer kad ne možemo ništa da učinimo i kad smo ubeđeni da će sve ipak na kraju biti katastrofalno, šta god mi učinili, onda nemamo ni odgovornost za svoja dela, niti osećamo obavezu da bilo šta činimo. Jer, ne vredi.

Taj lukavi manevar uma, kojim sebi oduzimamo moć delovanja je ono što treba da demaskiramo i prevaspitamo. Zato što nije istina da ne vredi i tu smo da činimo sve što možemo dokle god smo živi, ne očekujući da budemo posebno nagrađeni i odlikovani za svoje napore, jer ti napori čine kvalitet našeg života.

Editors choice