Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Kreativne osobe posmatraju svet iz drugačije perspektive, a i ta perspektiva se menja. Uglavnom se za njih misli da su detinjasti i kreativnost se vezuje za izvesnu nedoraslost i neozbiljnost. Ali kreativni duh je slobodan od konvencija – kreativci se često ponašaju i žive na nekonvencionalan način, ne vrednuju ono što vrednuje društvo i ne pokušavaju da se uklope. Otuda etiketa nezrelosti i nedoraslosti. A možda i otud, što su večno otvoreni za čuđenje, sposobni da se dive i ushićuju, kao deca. Ako živite sa umetnikom, ako je to vaš partner, ili vaše dete, potrebno je da ih razumete i da im pružite podršku.

Oni se stalno pitaju kako bi nešto moglo da funkcioniše drugačije

Kreativni ljudi često prihvataju alternativne vrednosti u odnosu na standardne i opšteprihvaćene, jer se stalno pitaju kako i zašto i žele da isprobaju kako bi nešto radilo na drugačiji način. Deluje kao da su anarhični, da se bune protiv reda, ali oni pokušavaju da shvate suštinu i svojim preispitivanjem svega i svačega, pomeraju granice. Tačno kao deca – kad rasklope i rasture neku igračku i mehanizam, da bi videla šta ima unutra i kako to radi.

Kreativnost (uglavnom) nije dnevna rutina

Stvaraoci ponekad danima ne rade ništa (imaju kreativnu blokadu, ili prosto “inkubiraju” neku ideju), a onda se obruše na posao, zaborave na vreme i postaju neverovatno produktivni. Slikaju, pišu i komponuju danima, bez predaha. A onda presahnu, kao da su istrošili naboj, inspiraciju i energiju i neko vreme opet ne rade ništa. Međutim, ovo nije pravilo. Ima i kreativaca koji veoma disciplinovano svakog dana nešto stvaraju i osmišljavaju, jer im je to posao i oni smatraju da je to posao kao i svaki drugi – ne treba ti ni inspiracija, ni motivacija, samo počneš da radiš.

Editors choice