Ako do sada niste uspele da ispletete dve pletenice kakve mnoge poznate ličnosti i skoro sve modne blogerke nose, onda ćete nakon gledanja ovog videa sigurno uspeti.

Popularna frizura koja hara internetom i društvenim mrežama možda na prvi pogled ne izgleda lako za pravljenje, a naročito kada želite same sebi da ispletete ovakve pletenice. Ali nakon malo vežbe i dobrih saveta ubrzo ćete i vi imati frizuru koju trenutno sve devojke smatraju idealnom za mnoge prilike.

Vrlo slična popularnoj “riblja kost” pletenici koje su vam majke i bake sigurno plele kada ste bile male, ove francuske pletenice, kako ih nazivaju, prave se na vrlo sličan način. Jedina razlika je u tome kako spajate pramenove, odnosno sa koje strane ih uplićete jedne u druge. Kod riblje kosti pletete na unutra a francuske pletenice pletete na spolja. Iako je možda teško da se razume kada se ovako “plastično” objasni potrudićemo se da vam opišemo što više pokreta i detalja prilikom pletenja kose na ovaj način.

Pletenice3 Kako da same ispletete francuske pletenice (YOUTUBE)

Kada sretnete devojku na ulici sa ovakvom frizurom verovatno ste i vi pomislile kako je upravo izašla iz frizerskog salona ili da joj je neko drugi ispleo pletenice, i to ima logike jer kao što smo rekli na prvi pogled ova frizura izgleda teško za samostalno pravljenje. Ipak, kada bar jednom probate da i vi upletete same sebi kosu na ovakav način shvatićete da to i nije nemoguća misija.

Karli Bajbel, poznata jutjuberka koja deli svoja iskustva sa brojnim pratiocima, potrudila se da na najbolji mogući način pokaže kako se plete francuska pletenica i da svoje pokrete snimi iz odgovarajućeg ugla kako biste mogle da ispratite ceo postupak. Ona ističe kako sada već toliko izveštila i da može da napravi ovakve pletenice i bez gledanja u ogledalo, iako se ranije i ona sama pitala kako neko uopšte može da uplete kosu tako a naročito joj je bilo nejasno kako devojke to same sebi urade. Međutim, uz malo vežbe uspela je da demantuje samu sebe.

Comments