Naravno, svaka od nas žena želi da ima zavodljive, guste i tamne trepavice kojima će privući druge da uhvate naš pogled. Neke su srećno rođene sa takvim trepavicama, ali za sve one koje nisu – postoje alternative u vidu veštačkih trepavica ili pažljivo odabrane nadogradnje. Složićemo se, najlakše i najsigurnije je da svoje trepavice nadogradite u kozmetičkom salonu, i isto tamo odete na njihovo skidanje ili korekciju – ali ukoliko to nije mogućnost, usled globalne pandemije – šta raditi onda? Imamo nekoliko savršenih saveta kako da na najnežniji i najmanje invazivan način skinete svoje veštačke trepavice ili nadogradnju u uslovima svog doma, a da pritom ne oštetite svoje prirodne trepavice. Dakle, ostavite se čupkanja, pinceta i “ma mogu ja to lagano” tehnika koje će izazvati kidanje i otpadanje prirodnih trepavica koje imate, već budite strpljivi i pridržavajte se ovih jednostavnih pravila i tehnika iz nastavka teksta!

Ukoliko imate nadograđene veštačke trepavice, skidajte šminku redovno i temeljno

Jasno, ovaj savet ste već mnogo puta čuli, ali neće škoditi da ga čujete još jednom. Naročito u slučaju nadograđenih trepavica, važno je da nanesenu maskaru svakodnevno skinete temeljno i pažljivo, kako ne bi došlo do naslaga šminke koje mogu pokrenuti upalni proces. U suštini, sa nadograđenim trepavicama maskara vam i ne igra preteranu ulogu, tako da biste mogli i da ispauzirate sa njom, ali ukoliko to ne želite – važno je da je temeljno skinete.

Koristite proizvode za skidanje šminke na bazi ulja

Još jedna ključna stvar kod negovanja i skidanja veštačkih trepavica odnosno ekstenzija je da šminku skidate isključivo proizvodima na bazi ulja. Oni će vam skinuti sve ostatke šminke efektno, biće nežni prema vašoj koži, i omekšaće kako vaše prirodne, tako i nadograđene trepavice.

Veštačke trepavice ćete dodatno oslabiti vrelim tuševima i parom

Ukoliko želite da “razbijete” lepak koji održava vaše ekstenzije na mestu, preporučujemo vam da sebe častite jednim dugim i vrelim tuširanjem, koje će od vašeg kupatila malo je reći napraviti saunu. Ovako velika količina vlage oslabiće lepak koji je glavna veza između vaših prirodnih i veštačkih trepavica, a pritom neče oštetiti vaše prirodne trepavice.

Comments