Instagram možeš da voliš ili ne, baš kao i same makeup trendove koji su “rođeni” upravo na ovoj društvenoj mreži. I da, jeste sve isto i uniformisano, ali ne možemo da poreknemo da je tipična Instagram šminka loša. Naprotiv! Svima dobro stoji i tako ju je lako “iskopirati” u nekoliko koraka:

Savršena osnova

Suština svakog dobrog makeup look-a je dobra osnova. Ono što je bitno jeste da tvoj ten izgleda prirodno, poput druge kože, da bude mat, ali ipak ne kao da si na lice stavila masku. Zato, ključno je da odabereš odgovarajući puder kojem ćeš kasnije dati mat završnicu. Zapamti – potrebno je samo da ujednačiš ten i sakriješ sitne nedostatke!

Obrve “pod konac”

Tipične obrve sa Instagrama izgledaju simetrično, kao da su preslikane, potpuno savršeno i perfektno, doslovno, pod konac. Zato, stilizuj ih što bolje možeš, a za iscrtavanje koristi ili olovku ili senku za obrve i – ugledaj se na sve te makeup umetnice koje znaju znanje!

View this post on Instagram

Beauty isn’t visible; I don’t know why people think it is. Don’t be fooled. Beauty isn’t the packaging, it’s the treasure wrapped up inside ⚡️ ___________________________________________________________ #clinique Beyond Perfecting Foundation @anastasiabeverlyhills Primavera, Burnt Orange, Realgar, Blazing #abhshadows @makeupgeekcosmetics Mirage, Early Bird, Cabin Fever @peachesmakeup Gatsby Pigment #nyxcosmetics Liquid Liner @maccosmeticsaustralia Pro Longwear Concealer #faceofaustralia Translucent Powder @hudabeauty Scarlett Lashes #hudabeauty #maccosmetics Give Me Sun #makeupforever Compact Shine On @ofracosmetics Rodeo Drive Highlighter @maccosmetics Melba Blush @napoleonperdis Lip Veil @stilacosmetics Smudge Stick Waterproof Eyeliner / Black #loreal Brow Artist Mascara / Blonde @toofaced Better Than Sex Mascara

A post shared by Brookelle McKenzie (@bybrookelle) on

Comments