Našminkane oči mogu da budu fokus kompletnog našeg makeup look-a, ali pre nego što se upustite u avanturu korišćenja kompletne palete senki uz ajlajner, bilo bi dobro da upoznate svoj oblik očiju i kakav način šminkanja će ga na najbolji način istaći. Makeup artisti su  dobro upoznati sa različitim oblikom očiju i kapaka, i svoje look-ove uvek osmišljavaju sa time na umu. Kako najbolje da prepoznaš svoj oblik oka i na koji način da ga naglasiš – pročitaj u nastavku teksta.

Oči u obliku badema

Ovaj oblik očiju podrazumeva ovalno oko koje se na krajevima, prema kosi, blago podiže nagore (ima oblik badema, pa otud i naziv) – i ono je veoma zahvalno za skoro svaki tip šminke. Ipak, kako biste još dodatno naglasili bademast oblik svojih očiju poslužite se nežnim potezom ajlajnera, kojim ćete staviti akcenat na blagu podignutost vašeg oka. Ajlajner stavite samo na gornji kapak, a linija koju povučete neka bude tanka i izdužena. Možete ga naneti u tanjem sloju u unutrašnjem delu, a onda ga blago zadebljati ka spoljašnjoj ivici oka. Što se tiče odabira senki, svetliju boju stavite ispod oka i na vodenu liniju, a iznad oka na spoljašnjim uglovima iskoristite senku intenzivnije i dublje nijanse.

Zaobljene ovalne oči

Ovalne oči najčešće su veoma simetrične i u harmoniji sa širinom i dužinom lica, tako da nije teško našminkati ih, a i prirodno same po sebi izgledaju veoma lepo. Što se tiče apliciranja senki, sa ovalnim očima možete odabrati jedan od ova dva načina. Prvi je gradacijski odlazak iz svetlije nijanse na unutrašnjem delu kapka, ka tamnijoj pri spoljašnjem, što će dodatno dati balans vašem obliku oka. Drugi način nanošenja senki za ovalne oči je novi halo eyes trend – koji podrazumeva tamnije senke i na spoljašnjem i na unutrašnjem delu oka –  sa akcentom svetle i jarke boje u sredini. Svakako, oba ova look-a dobra su za ovalni oblik očiju, jer naglašavaju njegovu simetriju. Ukoliko ipak želite da stavite ajlajner, uradite to suptilno, tako da blago produžite liniju oka, ali mu ne poremetite oblik.

Comments