Šminka za posao je nešto što ume dosta da namuči svaku devojku i ženu. Kada počnete da radite, obično vam saopšte da ne smete dolaziti u kancelariju u garderobi koja je provokativna, koja mnogo otkriva, već se morate opredeliti za neki poslovni izgled koji priliči radnom mestu. I šminka je uvek sporna. Kako obično obaveste, potrebno je da bude blaga, nenametljiva, ali da se vidi da je imate. Šta? Zbunjuje, zar ne? Pa, ukoliko i vas zanima šta to biznis makeup podrazumeva, onda će vam ovi saveti dosta koristiti.

Kako da se našminkaš za posao4 Kako da se našminkaš za posao?

Jedna od najbitnijih stavki kada se šminka inače nanosi jeste da stvorite uslove takve da vam lice bude osvetljeno prirodnom svetlošću. Zato nikada nemojte da se šminkate na poslu, ukoliko tog jutra niste stigli, već idite do toaleta ili nekog prozora. Kada se šminkate bez dobrog osvetljenja, velike su šanse da ne pokrijete jednako svaki deo lica, pa će to naravno loše izgledati. A i ako vas neko zatekne u kancelariji dok to radite, posebno ako je to neko nadređeni, neće mu se baš dopasti.

Kada je poslovna šminka u pitanju sjaj i šljokice se izbegavaju. Pojačan sjaj lica namenjen je za veče i noćne izlaske, dok je za posao dovoljno da samo vrhove jagodica našminkate tako da se malo sijaju, što će vam dati svež i blistav izgled, a to je svakako potrebno za jedan radni dan.

Comments