Ako odaberete pravi oblik i boju okvira, naočare mogu da budu izuzetan doprinos vašem autfitu, odličan detalj, poput dobrog nakita, kvalitetne torbe ili sata. Bilo bi dobro da imate više pari naočara, da biste mogli da ih usklađujete sa garderobom i prilikom, ali u redu je i ako nosite samo jedne – one će biti vaš prepoznatljiv znak. Ponekad, naočare su dovoljne kao detalj, ili se iza njih osećate skriveno i ne morate uopšte ni da šminkate oči, ali ako ih šminkate, vodite računa o utisku, odnosno o tome kako to izgleda posmatračima, sa druge strane vaših naočara.

Ako nosite neki veći minus (za kratkovidost), vaše oči će izgledati sitnije i zato će vam pristajati upadljivija šminka, sa ajlajnerom na gornjem kapku. To stvara utisak širom otvorenog oka, a treba vam i maskara u nekoliko slojeva i malo svetlucave senke. Birajte ruž koji je neutralne nijanse, da ne biste delovali preterano našminkano.

Ukoliko vam je dioptrija u plusu, oči će vam kroz stakla naočara izgledati veće nego što jesu, a ponekad taj uveličavajući efekat deluje baš neprijatno i zbog njega izgledate naduveno i “izbuljeno”. Stručnjaci za šminkanje savetuju upotrebu bele olovke – iscrtajte njome ivicu donjeg kapka, koristite nežne senke koje se lepo stapaju (grubi prelazi će biti vidljivi), maskaru nanosite samo u jednom sloju, da se ne bi videla zadebljanja i grudvice na trepavicama. Pošto ćete oči šminkati u svetlim i nežnim nijansama, možete odabrati upadljiviji ruž i rumenilo.

Comments