Treba ti promena? Reši NAGRADNI KVIZ i saznaj kakvu frizuru treba da furaš ove godine!

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

1/2

Često dajemo savete u najboljoj nameri i posle želimo da to nismo radili, da smo umeli da se ugrizemo za jezik i ućutimo. Naročito nam je jasno koliko je davanje saveta osetljiv i nezahvalan posao, kad nas neko savetuje i daje nam obilje mudrih preporuka koje nismo tražili i nemamo nameru da ih poslušamo. Osećamo se neprijatno i čak imamo poriv da se branimo, kao da nas “savetnik” napada svojim opservacijama i predlozima i doživljavamo ga kao nametljivog, nekog ko prekoračuje naše granice i meša nam se u život. A i sami smo to sto puta uradili drugima, verujući da im dajemo korisne informacije, za njihovo dobro. Dakle, kako da se suzdržimo, da ne komentarišemo i ne savetujemo, onda kad nam se čini da tačno vidimo rešenje problema kad nam se neko žali i da samo treba toj osobi da prenesemo ono što vidimo. Istina je da sa strane, kao posmatrači nečijeg problema imamo bolju perspektivu i da nam je verovatno jasno šta bi ta osoba trebalo da uradi da promeni svoju situaciju i da joj bude bolje. Ali ona to možda i sama zna i nije spremna da nešto preduzme i ne treba joj savet, nego uteha, ili samo prilika da samu sebe čuje.

Pa, kad neko blizak počne da ti se žali, ćuti i slušaj.

A zatim, ako te ta osoba ne pita šta ti misliš i šta bi radila na njenom mestu, pitaj ti nju šta misli da uradi. I nastavi da slušaš.

View this post on Instagram

Just cozy 💥🖤 *Anzeige/ad

A post shared by Jacqueline Mikuta (@mikutas) on

Pokušavajući da odgovori na tvoje pitanje, osoba će se udubiti u sebe i možda pronaći put ka rešenju mnogo pre, nego što je očekivala.

Jedan od najvećih darova i sposobnosti, jeste biti dobar slušalac. Onaj ko voli da deli savete verovatno ima šta mudro da kaže, ali je stalno u opasnosti da doživljava sebe kao spasitelja i heroja pozvanog da se meša u tuđe živote, jer im donosi otkrovenje i jer se sebi mnogo sviđa u toj ulozi – dakle u stalnoj je opasnosti da postane zarobljenik svog ega – a onaj ko ćuti i sluša, rizikuje jedino da sledećeg momenta bude mudriji nego trenutak pre toga.

Editors choice