Dlake zaista umeju da budu najnapornija stvar ikada, zar ne? Sve mi koje još uvek nismo obradovale sebe laserskom epilacijom, u pauzama od depilacija, koje se uglavnom dešavaju leti, kada nam se haljina skrati iznad kolena, uzimamo brijač u svoje ruke, kako bismo bile nežne  ženstvene baš uvek. Međutim, koliko god da je brijač efikasna opcija definitivno ima svojih mana. Užasan svrab, crvenilo i iritacija samo su neke od bolnih stvari koje mogu da ti se dogode prilikom brijanja, a ukoliko si se barem jednom u životu obrijala znaćeš o čemu pričam. Srećom, kada ti se takve stvari dogode, rešenje se nalazi upravo u tvojoj kuhinji. Stručnjaci savetuju da pre brijanja uvek uradiš piling ili piling šećerom, a zatim ostaviš gel ili kremu barem 10 minuta da odstoji na tvojoj koži. Nakon brijanja kožu isperi antiseptikom ili sapunom i operi hladnom vodom.

Još jedna stvar koja je naporna koliko i iritacija posle brijanja, su urasle dlačice. Pored bolnih plikova, one često ostavljaju i fleke na koži. Usled neadekvatnog brijanja urastanje može biti mnogo bolnije, stoga je pravilno brijanje bitno i kada imaš ovakvih problema.

Ako stvari radiš pravilno, na ovaj način, a nezgode ti se i dalje dešavaju, u nastavku pročitaj kako da tretiraš upaljenu kožu kao posledicu brijanja, kao i urasle dlačice.

Topla kupka + Epsom so

Piling na bazi soli odličan je da uklanjanje uraslih dlačice sa nogu i bikini zone. Topla kupka u kombinaciji sa epsom solju otvoriće ti pore, ublažiće oticanje i iritaciju kože.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće ima protivupalna i antiseptička svojstva koja deluju na ublažavanje svraba i iritirane kože. Posle brijanja može doći do iritacija i manjih posekotina, a jabukovo sirće biće ti korisno zbog svojih kiselina. Takođe, limunska kiselina u sirćetu pomaže da se urasle dlačice “odčepe”.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je idealno za omekšavanje kože, a med je poznat po svojim antibakterijskim supstancama. Kombinujući ova dva sastojka sa čvršćom supstancom kao što je šećer možeš uspešno ukloniti višak mrtve površinske kože, bez ikakve iritacije. Kokosovo ulje će se topiti dok ga nanosiš i delovaće umirujuće na tvoju kožu ako ga nanosiš posle brijanja.

Comments