Ponekad se osećamo obeshrabreno i demotivisano, osećamo da je potrebno da uvedemo neku promenu u svoj život, da nam nedostaje osećaj smisla i da nam izmiče ispunjenost i zadovoljstvo u životu.

A kad se tako osećamo, to znači da se budimo i da smo spremni da uvedemo promene koje su nam potrebne, da napustimo prevaziđene mentalne obrasce i preoblikujemo sve aspekte svog života. Ali, kako to da uradimo, kako da u obilju informacija kojima smo zasuti sa svih strana, u nenaviknutosti da pratimo svoj osećaj i u uslovljenosti vaspitanjem i nametnutim vrednostima, pronađemo ono što je najvažnije za nas, kao ličnost, pojedinca, biće, dušu…?

Uradi svakog dana nešto važno za sebe

Naravno da ne možeš svakog dana da uradiš nešto veliko, ali nisu samo velike stvari značajne i važne. Sve što ti pomaže da bolje razumeš sebe, da dublje uroniš u nešto o čemu si već neko vreme zapitana, da nahraniš svoj duh, svoj um i svoje telo, sve čime ojačavaš svoje samopouzdanje i samopoštovanje, sve je to čin ljubavi prema sebi, a svaki čin ljubavi je dragocen i značajan. Dakle, nagradi sebe za svaki mali uspeh (a uspeh je i kad u nekoj situaciji ne reaguješ na način na koji obično to činiš), spremi sebi zdrav i ukusan obrok, pročitaj nekoliko stranica, zapiši nekoliko rečenica u svoj dnevnik, izađi na kišu i pokisni, umiri se i utišaj i posmatraj manifestacije prirode oko sebe – sve su to značajna iskustva, koja možeš da proživljavaš svakodnevno, a koja ti pokazuju put ka sebi – ka onome što stvarno jesi i što sve u tebi pokušava da dosegne.

Comments