Odgovarajuća nega usana

Pre nego što kreneš i da razmišljaš o tome da svoje usne ulepšaš karminom moraš da se pobrineš da su ti usne negovane, a naročito u ovom hladnijem periodu godine kada su načešće suve i ispucale. Usne su deo lica, čiju negu često zanemarujemo ali uz ovih par saveta možeš i to da promeniš:

– Da li si znala da i usnama treba povremeni piling? Preporučujemo ti da koristiš piling na bazi šećera za otkalanjanje mrtvih ćelija.

– Kako su usne jedno od najosetljivijih područja lica, najbitnije je da koristiš odgovarajući balzam za usne koji će ih hidrirati i da ga svakodnevno nanosiš po nekoliko puta u toku dana. Preporučujemo ti da ti balzam bude sa hipoalergenim formulama koje su ispitane od strane dermatologa.

– Ako želiš da sprečiš da ti se usne isušuju i pucaju obavezno moraš da piješ velike količine tečnosti i da u ishranu uvrstiš sveže voće i povrće sa visokim sadržajem vode.

– Za loš izgled usana smo često nesvesno i sami krivi, tako da je bolje da izbegavaš grickanje i oblizivanje usana.

Karmin 1 Kako da ti karmin ostane na svom mestu čitavo veče?

Prajmer za usne nemoj da izostaviš

Kao što postoje prajmeri koje staviš pre pudera na kožu lica, tako postoje i prajmeri za usne. Ne preskači ovaj korak i koristi ih, kako bi ti boja karmina koju naneseš ostala dugotrajna i baš onakva kakvu si je nanela.

Olovka za usne je obavezna

Ako se pitaš zašto je olovka obavezna, samo ćemo ti reći da ona drži karmin u okvirima usana. Profesionalni šminkeri savetuju da, kada je u pitanju odabir boje olovke za usne, bolje da se opredeliš za nijansu koja sasvim odgovara nijansi karmina koji koristiš, a ukoliko ne možeš da nađeš baš takvu boju, onda odaberi boju koja je ista kao boja tvojih usana.

Karmin 2 Kako da ti karmin ostane na svom mestu čitavo veče?

Nemoj odmah namazati punu boju karmina!

Bolje će biti ako karmin prvo samo utapkaš vrhovima prstiju. To će osigurati da ti usne dobro upiju karmin i da on lepše prione na njih.

Salveta – stari dobri trik koji funkcioniše

Ovaj stari dobri trik je odličan i pomoći će ti da fiksiraš karmin. Sve što je potrebno jeste da prisloniš usne na salvetu, celom površinom, sve do njenog najtanjeg sloja.

**Bonus trik: Preko salvete pređi i tankim slojem pudera u prahu za dodatno fiksiranje karmina.

Karmin 3 Kako da ti karmin ostane na svom mestu čitavo veče?
Comments