Lično, obožavam da sređujem nokte na nogama, a ako si i ti jedna od zaluđenika kao i ja, sklopila sam nekoliko jednostavnih načina koji će ti pomoći da sačuvaš pedikir i da traje duže! Mislim, odlaziti na pedikir ume da bude prilično skupo, a vrlo retko iko od nas ima vremena da redovno odlazi u salon i sređuje nokte. E, zato, ‘ajde da mi odradimo naš deo priče i postaramo se da nam pedikir potraje što je duže moguće!

1. Izravnavanje

Pre nego što počnem da pišem o tome kako da sačuvaš pedikir, hajde da se podsetimo, tj. da ne zaboravimo da sređujemo stopala! Ako imamo lep lak na noktima na nogama izgledaćemo mnogo bolje i urednije, ali ne i ako imamo suvu, ispucalu kožu na petama! Koristi kamen za pete kako bi redovno skidala mrtve ćelije kože i održala kožu peta mekom, laganom i dovoljno lepom da možeš da nosiš sandale!

2. Održavaj vlažnost peta

Ovo je možda još jedan savet za pedikir na koji, nadam se, ne moram ni da te preterano podsećam, ali evo za svaki slučaj. Ako već ne brineš o održavanju vlažnosti peta, sad je vreme da počneš! Ako održavaš vlažnost stopala, ne samo da će ti pedikir izgledati bolje (jer je koža negovana i hidrirana) nego i koža ostaje mekana i izgleda sjajno između odlazaka u salon!

3. Premaži nokte još jednim slojem, a onda i bezbojnim lakom

Još jedan lak savet za pedikir koji često zaboravimo da uradimo je da premažemo lak u dva sloja i onda stavimo bezbojni lak kako bi nokti dobili divan sjaj! Ako želiš da ti nokti izgledaju kao da su tek namazani, moraš staviti bezbojni lak! Onaj lak koji ti kozemtičarke stave u salonu nokat ume da upije kroz samo nekoliko dana, tako da,  ne budi lenja i sama uradi popravke!

slika pedi Kako da ti pedikir traje duže?

Neka ti nokti i stopala budu negovani u svakom trenutku

4. Drži ih pokrivene

Ovaj savet se baš i ne slaže sa celom poentom pedikira, ali ipak – bitan je. Iako i stavljamo pedikir kako bismo mogle da pokazujemo svoje tek sređene noktiće u divnim sandalicama, ako ih stalno izlažemo elementima koji mogu da izazovu cepanje, krzanje ili bleđenje laka, kao i suvu i grubu kožu na petama, šta smo postigle? Naravno da j okej da nosiš cipele sa otvorenim vrhom ili sandale, ali ipak gledaj da zaštitiš stopala i nokte što je više moguće!

5. Izbegavaj toplotu i mirise

Ako nisi znala šta još ubija lepotu pedikira, sad znaš – toplota! Sve mi mislimo da smo, kada nam urade trajne nokte, oslobođene svih “dužnosti” održavanja noktiju, ali nije tako. Laku za nokte je potrebno oko 12 sati da se stvrdne, pa ako uradiš pedi i odeš pravo u saunu posle ili uskočiš u đakuzi, rizikuješ da ga potpuno upropastiš! Takođe, gledaj da ne koristiš mnogo mirišljave losione za telo jer miris iz losiona može da ošteti pedi. Sintetički mirisi su poznati po tome što doprinose pucanju laka, pa kada hidriraš stopala uzmi one losione bez mirisa i koristi ulja koja održavaju mekoću kože.

Postoji mnogo načina na koje ćeš sačuvati pedikir i, pri tom, sačuvati i novac, a i vreme! Čak i ako radiš pedikir isključivo kod kuće, pokušaj sa nekim od ovih saveta kako bi održala lepotu noktiju na nogama i stopala danima ili čak nedeljama! Imaš li ti neke savete za očuvanje pedija?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments