Hot topics

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

1/2

Možete shvatati snove i znakove koji vam se ukazuju krajnje ozbiljno, ili kao sujeverje, ali morate priznati – ima nečeg u tome. Mi se krećemo kroz univerzalno informativno polje i naše suptilne antene hvataju poruke iz ličnog i kolektivnog nesvesnog i svesnog. To je suviše informacija za jednu osobu i niko i ne želi da zna sve i bude svestan svega, pa zato primamo uglavnom ono što je važno za nas. Svako od nas ima neku ličnu simboliku, način na koji prima i shvata informacije, a ovo su neka opšta uputstva o tome kako da ih shvatimo i protumačimo.

U tumačenju snova se teško možemo osloniti na sanovnike – neki simboli u njima odgovaraju našim ličnim, ali neki su samo za nas, jer ukazuju na neke unutrašnje sadržaje, ili nas upozoravaju na predstojeće promene, procesuiraju naše strahove i stresove, ili nas rasterećuju. Ono što je u kolektivnom tumačenju predstavljeno kao mračno predskazanje, za vas je možda nešto dobro i pozitivno.

View this post on Instagram

Educate yourself and save the world

A post shared by 90's Cigarettes (@90scigarettes) on

Najčešći opšti simbol, koji za većinu ljudi ima slično značenje, jeste voda. Uopšteno, voda simbolizuje teškoće, najčešće bolest, ali u tumačenju sna treba da uzemte u obzir to kako se osećate u toj vodi. Ako imate mučan osećaj i dezorijentisani ste ili uplašeni, to ukazuje na neke neprijatne događaje, najčešće na to da ćete se uskoro “bolesno osećati” bilo zato što ćete se zaista razboleti, ili ćete brinuti zbog nekog ili nečeg. Ali ako u snu uživate u plivanju – možda prolazite kroz neki težak period koji je zapravo sasvim dobar za vas, jer ćete “isplivati” iskusniji i mudriji, ili ukazuje na stabilnost koju ste osvojili, pa lagano i bez muke “plivate” kroz životne izazove.

Uopšte, kad tumačite snove, zapitajte se šta za vas znači to što se u snu dešava, osoba, događaj, predeo, životinja koju se u snu pojavljuje – kad razmišljate o tome u budnom stanju, imate neke asocijacije i neka osećanja. Osvestite ih i povežite sa snom. Simbolika obično uopšte nije komplikovana i prikrivena, već je vrlo jasna i očigledna.

Editors choice