Autosugestija je moćan instrument – možeš sebe da uveriš u ono u šta želiš da veruješ. Pa, ako te posao frustrira i unesrećuje, a ponestaju ti razlozi zbog kojih treba da ga se držiš kao pijan plota, pokušaj sa autosugestijom. Govori sebi sledeće rečenice. 

Prirodno je da budem nesrećna 8 sati dnevno, 5 dana u nedelji 

Zato što ćeš odmah postati srećna, čim dođeš kući posle mizernih osam sati – momentalno ćeš zaboraviti stres, naboj, strah, loše odnose, nedostatak poštovanja i samopoštovanja i bićeš kraljica svog života. A imaš i vikend, da budeš srećna cela dva dana u nedelji, po ceo dan!

sincerely media zHuuJPZUAhA unsplash e1594818796639 Kako da ubediš sebe da treba da odustaneš od svojih snova i ostaneš na poslu koji ne voliš

Sasvim je normalno što mi se svakog jutra plače kad čujem alarm

Uslovljena si, to je neka psihološka ujdurma. Možda da probaš da započneš rasterećujućim plakanjem svaki radni dan? Kad ljudi mogu da skoče iz kreveta pravo u entuzijazam rastezanja i vežbanja, možeš i ti da lepo otplačeš svaki početak dana. Suze oslobađaju i pročišćavaju, dokazano je. 

Svi pate od anksioznosti nedeljom uveče 

Naravno. Svako mrzi svoj život zbog toga što mora u ponedeljak na posao. I svako potiskuje ta osećanja još od petka popodne, pa ga u nedelju uveče stignu. Potištenost je ok. Lezi ranije u nedelju, pa ćeš prespavati veći deo depresivne poslednje večeri slobode pred odlazak na robiju. 

Comments