Pedikir bez vode je procedura koja je relativno nova u salonima i garantuje smanjen rizik od infekcije. Rezultat može da bude i više nego zadovoljavajući od klasičnog pedikira.

Prednosti

Glavna korist pedikira bez vode u salonu je činjenica da se neće koristiti spa za stopala, koji može da zadrži određene bakterije, kada nije pravilno očišćen. Kod kuće, uklanjajući deo pedikira koji sadrži koriščenje vode uštedećete litre vode i svakako je put kojim treba ići. Ne omekšava kožu previše, i delotvoran je kao i drugi onda kada znate prave korake i proizvode koje treba da koristite.

Stopala Kako da uradite suvi pedikir

Smanjen rizik od infekcije

Pročitaj i ovaj tekst.

Koraci

Kada se pitate kako da uradite suvi pedikir, jednostvano krenite sa dobrim antiseptikom. Možete da kupite skuplji baš za stopala, ili da koristite onaj redovni za ruke koji će funkcionisati jednako dobro.

Odmah nakon što ste utrljali ruke i noge, sledeći korak je uklanjanje laka za nokte. Ova procedura bez vode je uvek bolja kada se koriste proizvodi koji ne iritiraju kožu. Zato koristite proizvode za uklanjanje laka koji ne sadrže aceton.

Isturpijajte, skratite nokte i oblikujte ih, pre nego što lagano potisnete zanoktice. Ako turpijate žuljeve opet iskoristite antiseptik, očistite noge njim i suvim peškirom.

Pribor Kako da uradite suvi pedikir

Koristite hidratantne proizvode

Sledeći korak kod pedikira bez vode uključuje korišćenje ulja ili losiona za zanoktice, takođe i za masažu stopala i nogu do kolena ako želite.

Nanesite još jednom antiseptik samo na nokte pre nego nanesete pravi lak za nokte. Ako je sve na svom mestu i ako ste uradili sebi pedikir bez vode, nećete samo uštedeti vodu, nego će vaša stopala da se osećaju i izgledaju bolje nego sa klasičnim pedikirom.

Ova procedura se lako može menjati po vašoj želji. Korišćenje antiseptika između bilo kojeg koraka u suvom pedikiru je dozvoljeno, ali uvek proverite da li koristite hidratantni proizvod koji neće previše isušiti kožu i nokte.


Jovana Jovović studira novinarstvo na Fakultetu za kulturu i medije, piše kratke priče i beleži citate i omiljene delove iz knjiga koje čita. Možete ih pronaći na njenom blogu. Obožava Beograd, voli Novi Sad i uvek se vraća u Bar. Leto ne može da zamisli bez mora.

Comments