Jun je tek stigao, ali to ne znači da nas leto neće preko noći prevariti tropskim vrućinama od kojih smo se odvikli. Letnje vrućine su preko dana još i podnošljive, kada možemo da se sakrijemo iza klima uređaja, pobegnemo u hlad, odemo na bazen ili se jednostavno obučemo u najlaganije i lepršavije autfite – ali zato smo noću osuđeni “na propast”. U zagušljivoj sobi nam se čini da nam uvek fali vazduha, klima nam ne može ostati uključena tokom cele noći, svaki prekrivač čini da se znojimo a i najlaganija spavaćica čini nam se kao da je od vune. Zato, ako se borite sa snom tokom letnjih noći, evo nekih trikova koji će vam pomoći!

Ne zatvarajte vrata od sobe – iako znamo da je promaja najstrašnija boljka

Ne morate baš širom otvoriti i prozor na sobi i vrata od nje, ali bilo bi dobro da odškrinete prozor na primer u hodniku, kao i vrata od sobe. Ne zaboravite, postavite nešto do otvorenih vrata što će sprečiti da se usled promaje otvaraju i zatvaraju, i uživajte u protoku vazduha tokom noći. Na ovaj način definitivno ćete rashladiti svoj prostor, a promaja neće biti usmerena direktno na vas. Takođe, ako želite da sprečite da se vrućina “uvuče” već tokom dana, navucite zavese ili roletne na prozore u spavaćoj sobi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Promenite poziciju spavanja

Promena pozicije može vam uticati na san, jer ćete možda naći kako komforniji položaj, tako i mesto na krevetu koje već niste zagrejali svojim telom. U svakom slučaju, koliko ste puta i sami okrenuli jastuk na “hladnu stranu”? Isto to možete učiniti i promenom pozicije u krevetu, a sve i da ne pokušate, moguće je da ćete se u toku sna probuditi i to učiniti, ili čak to učiniti nesvesno.

Trik sa vlažnim peškirom

Ako nemate klima uređaj, ili ne želite da ga uključujete tokom noći – ovo je trik za vas. Vlažan peškir ili pamučnu tkaninu prostrite ispred otvorenog prozora, ili pak ventilatora, i uživajte u vlažnom i hladnom vazduhu koji će te na ovaj način dobiti. Vlaga u vazduhu će doprineti osveženju i učiniće da lakše dišete tokom noći.

Comments