Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

U današnje vreme gotovo da je nemoguće zamisliti da neko nije čuo za društvenu mežu Facebook, a većina nas ima i pofile na toj mreži.

Naš profil postao je neka vrsta lične karte. Jednim klikom na ime i eto naših života na dlanu! Od toga kad smo rođeni, gde živimo, šta volimo, gde izlazimo i sa kim se družimo, preko muzike koju slušamo i naših misli ili komentara, sve je dostupno i to skoro svakome.

Ova kompanija je svakako svesna svoje popularnosti i napretka, ali u svrhu zadržavanja korisnika i širenja interesovanja među onima koji to još nisu postali, oni konstantno unapređuju svoje funkcije i izgled.

Sve u svrhu lakše komunikacije i lakše razmene informacija. Tako je ova kompanija kupila i Instagram, pa onda i WhatsApp… Čini se da sve što ljudima postane zabavno, Facebook prisvoji.

Međutim šta je sa našim licima? Od skoro Facebook je počeo da stavlja svoj pečat i na izgled naših lica. Primetili ste sigurno da kako izađe neka fotografija, tako vas Facebook sam pita da li želite da tagujete sebe ili svoje prijatelje.

facebook rap asks why don t you look like your profile pic 483addba84 Social Up: Kako izgledaš Facebooku?

Pa kako Facebook može da zna da sam to ja ili moja prijateljica?

Ova kompanija koristi softver koji se zove DeepFace, koji je 97 posto tačan kada je indentifikacija ljudskih lica u pitanju. To je prilično zastrašujuće, jer deluje malo previše ozbiljno za nešto što kao rezultat ima tagovanje fotke.

Ovo funkcioniše tako što ovaj softver uzme uzorak vašeg lica sa profilnih fotografija. Meri se udaljenost između očju, simetrija usana i ostale karakteristike vašeg lica koje se ne menjaju vremenom.

Svaku fotografiju onda ovaj softver skenira i kada prepozna kombinaciju određenih karakteristika on izbaci ponuđeno ime.

Tako da želeli ili ne Facebook zna ko ste i prati vas u stopu!

Lenka Gatić

Editors choice