Činjenica je da 2020. nije bila jednostavna godina za sve nas i da je unela neke potpuno neočekivane promene u naše živote. Svakodnevica nam se promenila iz korena, a naš dom postao nam je važniji nego ikad do sad. Dom nam je postao i porodični, i samostalni i radni prostor – sve se skoncentrisalo na jedno jedino mesto, a samim tim se promenio i način na koji smo dotad u njemu funkcionisali.

Leto nam uglavnom donosi novu priliku da napunimo baterije, međutim, ove godine to možda nije bio slučaj. Kako je jesen na vratima, ponovo ćemo svoju ravnotežu tražiti u domu, a malim promenama životni prostor možemo dodatno oplemeniti kako bismo u njemu našli balans koji nam je neophodan. O ovom fenomenu poveli smo dijalog u našoj redakciji, i mada smo se svi složili u tome da umnogome jesmo preuredili naše dosadašnje životne prostore – svako je to učinio na zaseban i sebi svojstven način.

340A3844 1 Kako je 2020. godina uticala na uređenje naših domova i šta smo naučili u njoj

Mali detalji i lični prostor mnogo znače u životu, a IKEA nam pruža praktična estetska rešenja pomoću kojih možemo da ih ulepšamo i prilagodimo sebi. Naravno, ukoliko ste avanturisti koji spremno čekaju da ponovo budu u pokretu, imamo i savršen predlog za vas – a to je mobilni RAVAROR set za urbani stil života u pokretu. Pored toga što je veoma praktičan i lak za transport, ovaj set sadrži minimalističke komade koji će se savršeno uklopiti u svaki prostor, a posebno će obradovati sve one koji žive u malom prostoru, zbog svojih dimenzija i funkcionalnosti.

Nekad će dnevna soba postati dečja soba i biće nam važno kako odlažemo igračke.  Svi roditelji mogu da se u ovoj sezoni, uz svoju decu, raduju novoj BYGGLEK kolekciji koja nam donosi kolaboraciju između brendova IKEA i LEGO, gde će interaktivne LEGO igračke biti savršene igračke za decu, ali u isto vreme i jednostavne praktične bele kutije za odlaganje istih, što će biti san svakog roditelja. Ova kolekcija deci omogućava da igru stave na pauzu i da nastave kasnije tamo gde su stali, jer kreativni proces nikada ne prestaje! 

Ukoliko ste ljubitelji umetnosti, obradovaće vas i činjenica da IKEA često sarađuje sa uspešnim dizajnerima, a od ovakvih saradnji izdvajamo SAMMANKOPPLA Limited Edition kolekciju, nastalu u saradnji sa tajlandskim modnim dizajnerima Greyhound Original, koja je namenjena svim ljubiteljima ekscentričnog stila. Ova kolekcija obuhvata autentične komade koji će upotpunti svaki prostor i učiniti ga zanimljivim. 

340A3857 Kako je 2020. godina uticala na uređenje naših domova i šta smo naučili u njoj

Naravno, dečje sobe su deci omiljene kada su razigrane, a razigranost možete postiči multifunkcionalnim krevetom KURA, koji je istovremeno prostor za igru i spavanje. Ovaj krevet ima dve pozicije i pruža mogućnost da, kada dete poraste, krevet podignete visoko, što omogućava da prostor ispod kreveta iskoristite kao prostor za igru, za radni sto ili šta god vi poželite. Još jedno praktično rešenje za uređenje dečje sobe su i kreveti iz SLAKT kolekcije, koji su specifični po tome što sadrže potkrevet koji se izvlači i predstavlja savršeno rešenje, ukoliko vam je potreban dodatni prostor za spavanje. 

Sve ljubitelje jednostavnih komada, koji se uklapaju uz svaki prostor i stil, a pritom sadrže dosta prostora za odlaganje i sortiranje, obradovaće MALM kolekcija koja sadrži minimalističke komade.

Ako ste ljubitelj retro stila, HEMNES kolekcija koja je izrađena od punog drveta, sadrži jedinstvene komade koji će upotpuniti vaš autentičan prostor.

340A3855 Kako je 2020. godina uticala na uređenje naših domova i šta smo naučili u njoj

I za kraj, kako u malom, ali i velikom stanu, naći mir u uređenju sopstvenog prostora koji će vas inspirisati i unositi vam zadovoljstvo? Možda je to vaš atelje u kojem ćete raditi, možda je to kutak u vašoj spavaćoj sobi u kojoj vam stoji odeća na štenderu, a IKEA MULIG štender je posebno minimalističan i veoma izdržljiv – i svakog jutra inspiriše da osmislite outfit za novi dan. 

U novim okolnostima online kupovina  je postala naša svakodnevica, pa iako nam je sada odlazak u prodavnice ponovo dostupan – imamo potrebu da sebi olakšamo proces, i iz udobnosti svog doma na telefonu ili računaru biramo proizvode koje bismo kupili kako za sebe, tako i za svoj dom. IKEA je pokazala izuzetno razumevanje prema ovoj novoj potrebi – pa je tako  najnoviji IKEA katalog za 2021. godinu koji izdaje u okviru 70. rođendana pripremila i u online varijanti. Ovaj jedinstveni katalog pretvoren je čak u poboljšani priručnik u digitalnom formatu, upotpunjen  raznolikim praktičnim savetima za uređenje doma u odnosu na svačije mogućnosti, potrebe i želje.

Svakako, ova godina prolazi u okrenutosti sebi i konačnom fokusu na lični prostor i vreme koje u njemu provodimo, a naš saputnik u ovoj potrazi postaje (ili možda bolje rečeno ostaje) upravo IKEA. Stoga vas pozivamo da pogledate naš video, i saznate više o spomenutim kolekcijama, koje ćete sigurno zavoleti.

340A3851 Kako je 2020. godina uticala na uređenje naših domova i šta smo naučili u njoj

Produkcija: WANNABE MEDIA 

Comments