Konturisanje ili senčenje lica je postalo toliko popularno, pa čak bi se reklo i neophodno jer više nijedna žena šminkanje ne doživljava isto kao pre. Ukoliko se tehnika senčenja primenjuje na pravi način, korišćenjem svetlih i tamnih nijansi, dobijamo definiciju strukture kostiju lica. Bitno je napomenuti da se senčenje ne vrši na isti način kod svih, jer postoje anatomski različiti oblici lica, a da bi senčenje ispunilo svoj zadatak bitno je da istaknemo lepe crte lica, a da zakamufliramo neke nedostatke.

Ali sada konturisanje postaje lakše i zanimljivije, jer verovali ili ne, uz malu pomoć pomagala iz kuhinje dobićete savršeno osenčeno lice. Baš tako, uz nekoliko koraka i pomoću kašike, viljuške ili žice za mućenje jaja vi ćete sebi olakšati i skratiti vreme šminkanja.

Kašika

Kao prvi korak neophodno je naneti bazu i puder na lice kao osnovu senčenja. Nakon toga birate čokoladnu boju iz palete za konturisanje i namažete četkicu. Onda na scenu stupa kašika! Kašiku postavite sa ispupčenim delom na spolja i stavite je tačno na jagodičnu kost. Deo ispod kašike ka obrazu premazaćete četkicom i napraviti liniju. Tako sa obe strane lice i kašika je odradila svoj posao. Pomogla vam je da tačno odredite mesto gde treba da aplicirate kontur boju, i to sa obe strane lica izjednačeno.

16532535400 cea58fe34a c Kako konturisati lice uz pomoć pribora za jelo? (VIDEO)

Comments