Hot topics

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

procrastination idk demotivational poster 1260666436 Kako kvalitetno izgubiti vreme?

Dragi moji, ako vam se slučajno desilo da svaki dan koristite do maksimuma, uživate i postižete sve, evo malih saveta kako da situaciju preokrenete i protraćite što veći broj dana datih nam na planeti Zemlji. Osećam se već pomalo kao stručnjak u ovoj oblasti, pa sam poželela da ne budem škrta i da podelim sa vama sva svoja saznanja.

Pre nego krenete sa učenjem/po]ete do grada/prihvatite se nekog posla, obavezno zalepite vašu njuškicu za kompjuter! Proverite mail. Proverite Facebook. Odmerite nove statuse vaših prijatelja. Njihove nove slike, pesme i snimke koje su kačili. Kad ste vec na YouTube-u, pogledajte još poneki smešni snimak da vam lepše počne dan. Odgledajte onaj novi, aktuelni spot i poslušajte par omiljenih pesama. Tako ćete lakše nastaviti sa dnevnim obavezama, sigurno. Kad sa time završite, update-ujte svoj profil. Stavite status o Đokoviću. Ili o košarkašima. Možda reči vaše najdraže pesme. Bilo šta da stavite, dajte sebi par minuta da dobro promislite o ovom postupku. A da, umalo da zaboravim, proverite kome je tog dana rođendan! Pa nije u redu da zaboravljate prijatelje! Sigurna sam da oni željno iščekuju vaše: “Srećan rodjendan, sve najbolje“ na svom zidu.

E, kada ste to sve obavili, red je da se pozabavite vašim društvenim žiotom i van virtuelnog sveta. Pozovite prijatelje! Poslušajte njihove probleme. Dajte im adekvatan savet, ili se bar sažalite na njihove muke, ako nemate ideju kako da pomognete. Ispricajte šta ste sanjali i šta se desilo sinoć u filmu koji ste gledali. Eh divno, jeste li završili sa tim? Bravo! Hajde sada nazad na mail i Facebook da vidite da li se nešto promenilo. Nije? Ok, možete dalje sa dnevnim obavezama.

Ukoliko ste u situaciji da morate da učite, nikako ne počinjite sa time pre nego prebrojite sve strane do kraja knjige. Molim vas, sada oduzmite rezime i dodatna pitanja. I delove lekcija koji su izbačeni. E super, sad podelite broj strana sa brojem dana koji su vam ostali do ispita. Oduzmite pre toga one dane koji su vam zauzeti zbog nekog rođendana, okupljanja ili čega god. Kul, sada bi trebalo da imate konačan broj strana koje treba danas da pređete.

Ok, verujem da vas je ovaj proces umorio, savetujem da spremite sebi neku dobru klopu. Mmmmm… Topli sendviči ili pica. Zavisi šta imate u frižideru, ali nemojte se ustručavati i do prodavnice da odete po sastojke, jer, kao što znate, zdravlje na usta ulazi.

Posle klope obavezno cigareta. Ili, ako ste nepušač, onda neki dezert. I mali odmor, ne valja da se uči punog stomaka. Iskoristite priliku da još jednom proverite Facebook i odslušate dobru pesmu. Nakon toga može da vam se desi da vas pozove drugarica i predloži neki dobar izlazak za tu noć. Pristajete, naravno, jer ćete ceo dan učiti, pa se onda uveče malo opustiti i izaći. Sad još samo par poziva da se sa celim društvom usaglasite kad, ko, gde, zašto i slično. Brzo ćete vi to.

Shvatili ste da vam je ostatak dana isplaniran i baš ste srećni. Savetujem vam da to proslavite tako što ćete odgledati neku seriju. Na tvu ili kompu, kako vam milo, ali dajte sebi oduška, knjiga neće pobeći.

Sada je već stiglo doba da skoknete pod tuš, i nakon toga smislite šta ćete da obučete. Znate da vam to oduzima mnogo vremena, pa bolje da to sad završite i onda na miru učite, a ne da se nervirate posle, pred sam izlazak i da kasnite. Pa da..

I na kraju – šta reći? Prođe i ovaj dan. A biće ih još za učenje, jednom smo mladi, zar ne? Ovde imate dve moguće opcije: Izađite sa društvom, cirkajte i lepo se provedite, ili naredite sebi da nema izlaska veceras, jer ništa niste učili i moraćete noćas da zaginete. Ako ste izabrali opciju broj jedan, potrudite se da sutra kasno ustanete i ponovite ceo krug sa početka ovog teksta. Ukoliko izaberete opciju broj dva, gledajte da ponovite celu priču, ili, eventualno, ubacite i detalje poput spremanja stana, preslaganja garderobe, gledanja filma ili, mog omiljenog, gledanja u plafon! Pa nek vam je sa srećom!


Maja Baljkas je student Ekonomskog fakulteta, amaterska karaoke pevačica, profesionalni sanjar, obožavalac grupe “Coldplay” i zaljubljenik u večite filozofije u cilju otkrivanja svih tajni kosmosa.

Editors choice