5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Posmatranje zvezdanog neba, osećanje zadivljenosti, sopstvene ništavnosti i izgubljenosti u nesagledivom i nezamislivom prostranstvu, nije rezervisano za mistike. To svi rade i svi se tako osećaju. Možda niste skoro podigli glavu i prepustili se magiji, jer ne stižete da dignete glavu od svakodnevice, u kojoj nebesa ne igraju nikakvu ulogu. Ili nam se samo tako čini.

A kad samo bacimo pogled na noćno nebo, da proverimo vide li se zvezde, koliki je mesec i ima li oblaka, ono nas podseti na ono što zatrpani dnevnim zahtevima, jurnjavom i borbom zaboravljamo.

Vidimo beskrajnost, lepotu i veličanstvenost iznad nas i znamo da postoji nešto veće, lepše i više u životu, samo što ne možemo to da odgonetnemo i dosegnemo.

Ali možemo da stremimo. Da letimo i posećujemo zvezde u snovima. Da čuvamo taj treperavi osećaj u grudima i stomaku, da bismo ga prepoznali u trenucima kad se nebo otvara u nama.

Zato što smo vezani za nebo. Odslikavamo ga, ovde dole na zemlji. Koliko nebeskom zakonitošću, toliko i sopstvenom maštom i snovima.

Naše spoznaje i uvidi, prosvetljenja i inicijacije, ideje, želje i ostvarenja, svetlucaju kroz svekoliki mrak neznanja, neosvešćenosti i nemogućnosti, poput zvezda. Nema veze što znamo da su zvezde daleke gromade, koje uopšte ne svetle, a možda više i ne postoje i što naučne činjenice demistifikuju to sijanje. To uopšte nije važno.

Mi vidimo sjaj i osećamo dejstvo čarolije.

cf7f1f19ed531ef31fec0aa0b6297d60 Kako na nebu, tako i na zemlji

Raspored zvezda navodi brodove i brodolomce, sadrži skice, mape i karte koje možemo da tumačimo i orijentišemo se po njima

U prostom doživljaju zvezdanog neba, sadržani su zakoni kosmosa – realnost je onakva kakvom je doživljavamo – jedan je od njih. Osećanje da smo ništavni i sićušni vodi nas do osećanja da smo delić nečeg beskrajno većeg od svega individualnog i da smo kroz tu ogromnost povezani sa svime što jeste. Prirodom, Bogom, ljudima…

I da smo na taj način deo večnosti. Besmrtnost kojoj težimo nalazi se u domenu naše realnosti, našeg doživljaja sebe, za koji smo sposobni ponekad. U stanjima duha, koja se bude kad podignemo glavu i ugledamo čudo. Zahvalni što svedočimo tako moćnom prizoru, zauzimamo svoje skromno mesto u toj slici.

Mnogo toga nam govore zvezde. Čuvaju obrasce za one koji umeju da ih tumače.

Astrologija nam daje sistem tih obrazaca kroz horoskop – šemu tumačenja odnosa između položaja zvezda i naše životne pozicije, a verodostojna tumačenja prepoznajemo retroaktivno, uglavnom.

Horoskop je površno prihvaćen, onako kako je i serviran, osim ako niste zainteresovani da se udubite i otkrijete još jedan oblik realnosti.

Najčešće površne reakcije na horoskop su ima tu nečeg i ne verujem ja u to. Probajte da izjavite jedno ili drugo zagledani u noćno nebo, neke vedre letnje noći, u prirodi, bez uličnog osvetljenja.

Usred doživljaja veličanstvenosti nećete moći da se držite ni pozitivne ni negativne strane skepticizma. Prosto nije moguće gledati manifestaciju božanskog i misliti kako tu ipak ima nečeg, ili izjaviti da ne verujete u zvezdano nebo. Možete samo da osećate kako ste duboko povezani sa onim nad nama i da dozvolite da neke istine postoje nezavisno od toga da li ih vaš sistem vrednosti i verovanja podržava i poštuje.

Na mnogo načina život pod nebom otelovljuje nebesku skicu.

Ne morate verovati u to. Ali možete da proverite.


Aleksina Đorđević

Editors choice