Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/3

Kada vam kupovni proizvodi dosade i poželite nešto poptuno prirodno za svoju kožu i kosu onda je najbolje okrenuti se maskama i balzamima koje možete pripremiti kod kuće.

Sigurni ste da ste ih pripremili od prirodnih i jestivih namirnica, a i znate da ste bar za neko vreme izbegli hemijske supstance koje često mogu biti vrlo teške za vlas kose. U tim trenucima potražite domaće recepte koje su naše bake koristile da bi im kosa i koža bila zdrava i sjajna. A samo se setite tih straih fotografija na kojima im bujna kosa dolazi u prvi plan a koža blista čak i na crno-beloj fotografiji.

Jedna od tih maski pravi se i od kvasca i iznenadićete se koliko pozitvnih dejstava ova namirnica ima.

Kvasac se od davnina koristi kao izvanredno prirodno sredstvo za negu kose i kože i definitivno nije samo poznat u kuhinji kao prehrambeni proizvod.

Kvasac 1 Kako nam KVASAC pomaže da budemo lepe

Maska od kvasca za lice dobro je poznato kozmetičko sredstvo. U prošlosti se najčešće preporučivala ukoliko želimo glatku kožu lica, protiv bora, kao i protiv nečiste kože i akni. Danas se zna da je nečista koža povezana sa nedostatkom vitamina iz B grupe, kojima je kvasac posebno bogat. Osim što čisti, osvežava i smiruje nadraženu i upaljenu kožu, on regeneriše suvu i oštećenu kosu, te se za tu namenu koristi prirodna maska za kosu od kvasca, čiji ćemo recept takođe rado podeliti . Iako lekovite materije iz kvasca deluju brzo, kod akutnih tegoba kožu i kosu treba negovati kvascem bar dva puta nedeljno tokom dva meseca.

Editors choice