Idete na mesta na kojima će nastati lepe fotografije

Iako je lepo provoditi vreme na lepim mestima, ne morate uvek ići samo na ona mesta koja svojim dizajnom enterijera praktično “vrište” Instagram. Nekada je lepo dan provesti u malom stanu koji iznajmljuje vaša najbolja drugarica, koji nije instagramičan – ali je pun ljubavi i dobre energije. Biće prilike da fotografišete druge stvari. Estetika jeste važna i sastavni je deo naših života, ali lepota je u oku posmatrača, i ne morate se kretati samo po monotonim lepim mestima, koja sva liče jedna na druge.

Naviknuti ste na fotografije sebe sa filterom

Jeste da nam filter na storiju dobro dođe onda kada nismo spavale dobro i kada smo bez trunke šminke došle na posao ili izašle do grada, ali navikavanje na filter čini nas nesigurnijim u onim situacijama u kojem ga nema. Mi zapravo gubimo na samopouzdanju i praktično počinjemo da izbegavamo običnu kameru, naviknuti na svoje lice u izdanju koje zapravo ne postoji. Da, filter je nekada okej, ali nemojte da vam on postane #newnormal – jer on to nije.

U stalnoj ste panici da ćete biti uhvaćeni u lošem izdanju

Ova stavka nastavlja se na prethodnu. U strahu od toga da će vas neko uhvatiti u neretuširanom izdanju, vi ste stalno na ivici anksioznosti, brinete se kako izgledate i ne možete nikada da se opustite. Od toga kako ste obučeni, do toga kako fizički izgledate, preko vaše kose i šminke – sve vas preopterećuje i prestajete da zaista uživate u negovanju sebe i zaboravljate na svoju iskrenu i prirodnu energiju.

Naslovna fotografija: instagram.com/esteticpart

Jovana Pantić

Comments