Ajlajner je za mnoge devojke ne samo omiljen makeup proizvod i način šminkanja, već i stil života. Razmisli, ne nose svi ajlajner, a oni koji ga nose, nose ga na poseban, svoj način. Upravo zato ne bi trebalo da nas čudi što ova godina miriše na izlazak iz zone komfora iscrtane zift crnom, sa sve “kvačicom” na kraju: ajlajner se u 2020. godini nosi na sve načine – osim na onaj očekivani!

Sve je počelo sa Gigi Hadid koja je ne tako davno, na Pariskoj nedelji mode, prošetala interesantan makeup look za koji je bio zadužen poznati makeup artist Patrick Ta. Naime, on je za poznatu manekenku kreirao krajnje jednostavan, nude look sa dodatkom neobično iscrtanog belog ajlajnera – daleko iznad predviđene linije. “Plutajići” efekat – jedan od poslednjih, najzanimljivijih makeup trendova, bez obzira na to da li efekat postižemo ajlajnerom ili senkom.

Naravno, Gigi sada već nije jedina. Mnogi beauty influenseri i makeup artisti su dali svoj doprinos širenju ovog trenda koji je sada već ozbiljno preplavio Instagram. Jedino pravilo: opusti se i pusti ruku da sama kreira najrazličitije oblike, najrazličitijim bojama. Zabavi se!

Kako kaže makeup artist Patrick Ta, najbolje kod ovog look-a je to što se ajlajner može upotrebiti bilo gde oko oka i kapka, što ti omogućava da eksperimentišeš i pokažeš svoju kreativnu stranu. Dramatičan ili sveden look, manji ili veći najrazličitiji oblici, kompletna paleta boja… Svako će pronaći nešto za sebe i to ne samo u prilikama koje dozvoljavaju malo neobičniji makeup, već i u onim svakodnevnim (ugledaj se na Gigi).

Srećno sa crtanjem!

Naslovna fotografija: instagram.com/gigihadid

Ivana

Comments