More, sunce, kokteli, leškarenje na plaži, duge šetnje pod zvezdama sa voljenom osobom… Savršeno, zar ne? Vreme koje ćete provesti sa svojim partnerom je neprocenjivo za vašu vezu i vrlo je bitan korak ka upoznavanju nekih osobina i navika. Ukoliko je vaša veza spremna za sledeći veliki korak – odlazak na odmor, evo nekoliko stvari o kojima treba da razmislite pre nego što krenete.

112 Kako preživeti prvo putovanje sa partnerom?

Letnju avanturu kreirajte zajedno

Razgovarajte o tome šta želite od zajedničkog putovanja

Čak i ako ste sigurni da dobro poznajete svog partnera i njegove želje, izbegavajte pretpostavke. Razgovarajte o tome kako oboje zamišljate savršeno putovanje i napravite plan koji će odgovarati i njemu i vama.

Istražujte

Pre nego što rezervišete prevoz ili hotel, potražite fotografije na internetu kako biste znali šta da očekujete. Pročitajte komentare ili razgovarajte sa prijateljima koji su već bili tamo da biste izabrali ono što je najbolje za oboje. Učestvujte zajedno u planiranju i istraživanju. Ne radite ništa sami i nemojte ostavljati partneru da sve odradi sam. Što više planirate zajedno, to će putovanje biti zanimljivije.

Budite spremni na kompromis

Biće trenutaka kada će vaš partner poželeti da radi nešto što vi nećete. Možda će želeti da ode na kratko krstarenje ili skijanje na vodi, a vi baš i niste oduševljeni idejom. Zaboravite na umor i potrudite se da mu ispunite želju, jer razumevanje je recept za sreću.

Ne očekujte savršenstvo

Ne bismo da kvarimo idilu, ali možda će biti kiše tokom putovanja ili se razočarate zbog izbora hotela. Ovakve stvari se dešavaju, a ključ uspeha je da ne klonete duhom i da izvučete najbolje iz svog putovanja. Opustite se i razmišljajte pozitivno, jer ima million stvari koje možete da radite zajedno.


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Comments