Dolazi lepše vreme, a samim tim se povećava i želja za putovanjem. Sada je vreme kada kalkulišete, vagate i razmišljate o potencijalnom odmoru na leto. Verujem da je to ono što vas motiviše i čini srećnim. Upravo iz tog razloga potrudićemo se da vas pametno savetujemo i naglasimo stvari na koje treba obratiti pažnju i posebno se pozabaviti njima.

Malo je prilika za pravo putovanje. Retko ko može sebi da priušti put iz snova, ne razmišljajući o novcu. Pravi se distinkcija između onoga što se želi videti i što se, jelte, može videti u skladu sa mogućnostima.

Da, tačno je da se može uštedeti za pristojno putovanje. Ipak, strategija i organizacija su najvažnije. Obezbediti smeštaj, hranu, a preko imati novac za trošak i zabavu može zvučati kao nemoguća misija, a u stvari je ostvarljivo uz malo muke.

Morate pre svega da planirate i da odredite dugotrajne ciljeve i prioritete u životu.

Ukoliko ste previše ograničeni budžetom, evo načina za izlazak iz beznadežne situacije, ali i zemlje.

127 Kako priuštiti put iz snova?

Turska, Grčka, Dubai ili nešto drugo?

Planirajte

Planiranje je stavka broj jedan za uspešno putovanje. Osim što ste uzbuđeni zbog zabave koja vas čeka na leto, takođe imate jasan uvid u put do ostvarenja vašeg cilja. Znate šta možete da očekujete, kakvi su hoteli u ponudi, šta je ono što vam najviše odgovara za sumu kojom raspolažete.

Potrudite se da kada planirate put, odlučite se da posetite znamenitosti koje nikada pre niste posetili. To bi bila jedna avantura više.

Finansijama raspolažite pravilno

Ako imate neki dug trebalo bi prvo smisliti način da ga isplatite, a onda se opredelite za opciju plaćanja putovanja na rate. Postoje opcije plaćanja i posle odmora, tako da bi vam to sigurno dobro došlo.

220 Kako priuštiti put iz snova?

Izaberite mesto po želji

Izračunajte novac potreban za troškove

Kada imate jasan cilj, morate da znate za šta će vam biti potreban novac. Razmotrite koliko će koštati karta, smeštaj, a kolikim budžetom zaista raspolažete.

Neka kalkulator proradi, jer putovanje podrazumeva širok spektar troškova. Ukoliko se ne uklapate sa cenama, možda je najbolje promeniti destinaciju. Uvek možete naći nešto ekonomičnije.

Pronađite taktiku

Taktika je najvažnija kada je planiranje odmora u pitanju. Ne možete planirati putovanje i u isto vreme trošiti veliku sumu novca.

Pošto ste postavili dugoročni cilj, držite se njega i ne dozvolite da vas bilo šta ometa u ostvarenju istog. Zaboravite na skupocene poklone, večere i lagodan život. Zadovoljite se sitnim stvarima u okviru budžeta kojim raspolažete.

Kompromis

Kompromis se tiče hotela koji ćete izabrati, ali i ponuda koje su u opciji. Ukoliko idete sa dečkom ili prijateljima, najbolje je dogovoriti se šta je najbolje i najekonomičnije.

Izvor fotografija: vesti-online.com


Violeta Stojanović

Comments