Planeta ljubavi, Venera, krenula je retrogradnim hodom 19. decembra, u znaku Jarca i to će trajati do 29. januara. U toku ovog moćnog kosmičkog događaja, svi znakovi će se osećati snagu posvećenosti, bilo to u romantičnim ili poslovnim partnerstvima i odnosima. Ovo je, takođe, prilika da se preispitate o tome šta volite u vezi sa svojim ciljevima i karijerom i gde ste uložili naporan rad – da li osećate mir i ravnotežu u svim oblastima, ili nešto nije u redu; gde su vam granice sa najbližima, da li želite dodatno da se posvetite nečemu ili nekome. Evo kako, ukratko, retrogradna Venera utiče na svaki znak.

Ovan

Retrogradna Venera najveći uticaj ima u vašoj desetoj kući, što utiče na vašu karijeru, sferu javnih odnosa i ciljeva za budućnost. Pojedini Ovnovi iskusiće ovu energiju u devetoj kući, podstaknuti težnjom za slobodom, filozofskim razmišljanjem i istraživanjem.

Bik

Uticaj u devetoj kući donosi želju za većom samostalnošću, pomeranjem granica i dubljim radom na sebi, a u osmoj vam donosi duboku transformaciju i potrebu za intimom i bliskošću.

Blizanci

Retrogradna Venera u vašoj osmoj kući, doneće dubinu pogleda na sebe i svet oko sebe, potrebu za ličnim i duhovnim razvojem. Ako je uticaj jači u sedmoj kući, biće usmeren ka saradnji i partnerstvu i svim aspektima podrške, razumevanja i podsticaja, koje primate i dajete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Femme Fatale (@onparledemode)

Rak

U sedmoj kući, energija retrogradne Venere donosi dublje razumevanje i bolju saradnju u oblasti partnerskih odnosa, a u šestoj vas podstiče da se pozabavite zdravljem, odnosno, lečenjem i usvajanjem zdravijih navika.

Lav

Lavovi će se okrenuti sebi, preispitivanju svog odnosa prema sebi i biće pozvani da se bave aspektima života koje su zanemarivali u prethodnom periodu, naročito kada je u pitanju zdravlje (mentalno i fizičko) i izbacivanje pojedinih štetnih navika.

Devica

Device će iskusiti potrebu za samoizražavanjem i kreativnošću, kao i za romantikom u intimnim odnosima. Oblast uticaja retrogradne Venere je vaše srce, dom i porodica.

Comments