Akne najčešće pogađaju mlade osobe, a uzroci su pored genetike mnogi drugi faktori. To su: ishrana, stres, kozmetički preparati, alergija na neku hranu, kao i na deterdžente i sapune. Hrana koja bi trebalo da se koristi u ishrani su povrće i voće, a treba izbaciti suhomesnate proizvode, masno meso, kao i slatkiše. Tačno je da pilule za kontracepciju pomažu jer u sebi sadrže hormone i stoga one sprečavaju pojavu novih akni.

pre nego sto pocnete sa sminkanjem ocistite lice Kako sakriti akne

Pre nego što počnete sa šminkanjem, očistite lice

Na leto akne se mogu pogoršati jer se često znojimo, a nanošenje pudera može pogoršati i sasvim čisto lice, tako da slobodno možemo reći da je to predrasuda. Kod nekih žena je pojava akni uslovljena stresom, kod nekih menstrualnim ciklusom. Prilikom pojava akni treba konsultovati dermatologa i lekara, kao i povesti računa da ih ne dirate i ne stiskate kako bi se uticaj akni na fizičko i psihičko stanje sveo na minimum.

U sledećem videu vam predlažemo kako da se našminkate i potpuno sakrijete akne. Nikako ne preporučujemo da ovako jaku šminku koristite na dnevnoj bazi. Najbolje bi bilo da se šminkate predveče jer je tada temperatura niža i manja je mogućnost da vam se začepe pore. Isti savet bi trebalo da primenjuju devojke koje nemaju problema sa licem.


Tamara Jovanović voli Njujork, citate i ljude bez predrasuda sa dobrim manirima. Hedonista. Autorka je bloga Fashion is black. Vodi se citatom: “Style is an expression of individualism mixed with charisma”.

Comments