I tako, na kraju sam shvatila da je zaista problem u mračnom stanu. OK. Znam šta je polazna tačka, sada mi treba rešenje. Hm… Već sam probala sa lampama – ne vredi, nije to to. Kupatilo je katastrofalno osvetljeno, ne mogu ni da se našminkam kako treba, a kamoli sredim obrve. Kada prolazim kroz hodnik stana, svaki put pazim da se ne okliznem na neku lopticu kojom se igra naš pas. Pa stvarno! Srećom, novinar sam, pa sam upotrebila svoje istraživačke sposobnosti i pronašla nešto što stvarno “radi” – VELUX svetlosni tunel! U početku mi stvarno nije bilo jasno o čemu se tu radi i kako mi taj tunel može pomoći, ali mogu ti reći, ovo je zaista rešenje koje mi je bilo potrebno i koje je potrebno i tebi ako imaš mračan stan, lampe ne pomažu, a misliš da je nemoguće u taj kutak “doneti” dnevnu svetlost.

velux5 Kako sam rešila problem sa osvetljenjem mračnog stana (BLOG)

Kako funkcioniše VELUX svetlosni tunel? On je dizajniran tako da uvodi prirodnu, dnevnu svetlost u one delove stana ili kuće u kojima je nemoguće ugraditi bilo kakav prozor. Svetlosni tunel se sastoji od ravne staklene krovne instalacije, visoko reflektujućeg tunela i raspršivača svetlosti na plafonu i kao takav unosi prirodnu, sunčevu svetlost u delove doma gde nije potreban pogled napolje i veštačka svetlost je praktično jedini izvor svetlosti. Osim toga, ako to želiš, ventilacioni adapter se u može ugraditi u svetlosni tunel da bi se osigurala prijatna unutrašnja klima u prostoriji, što je takođe sjajno. Nova generacija svetlosnih tunela može biti opremljena i elektičnom opremom za osvetljenje koja im omogućava da funkcionišu kao lampe uveče, tokom noći ili kad god nedostaje prirodne svetlosti, što je još jedna pogodnost koju VELUX nudi sa ovim zanimljivim rešenjem za osvetljenje. Svetlosni tunel se lako ugrađuje u krov i odlično je rešenje za prostorije bez prozora, bez obzira na to da li živiš u kući ili na najvišem spratu zgrade. Ono što mi se najviše dopalo jeste to što ugradnja VELUX svetlosnog tunela nije zahtevala nikakvo renoviranje, pa ovu promenu u našem stanu skoro da nisam ni osetila u tom smislu!

velux11 Kako sam rešila problem sa osvetljenjem mračnog stana (BLOG) velux2 2 Kako sam rešila problem sa osvetljenjem mračnog stana (BLOG)

E sada napokon nemam nijednu zamerku na naše ljubavno gnezdo! Mogu normalno da funkcionišem u kupatilu, prolazak kroz hodnik stana je bezbedan, a tako mi je slatko što čak i naš pas obožava naš novi izvor svetlosti! I da, nisam više “non-stop mi se spava” osoba što je tako olakšavajuće!

velux4 Kako sam rešila problem sa osvetljenjem mračnog stana (BLOG)

Pročitajte još i ovo:

Vrelo leto, a ti “zarobljena” u potkrovlju? Evo kako da “preživiš”!

Za uživanje iz dana u dan: Kako da svoje potkrovlje učiniš prijatnijim i prostranijim?

Potkrovlje kao savršeno mesto za relaksaciju i opuštanje (BLOG)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Ivana Tomić

Comments