Kako izgleda tvoj karantin? Zabavljaš li se ili se smaraš? Odmaraš li ili očajavaš nad sudbinom u zatvorenom prostoru? Nalet korone nas je sve zaključao u stanove i kuće, bez jasnog plana, bez pripreme, bez mogućnosti da u ovom trenutku nešto promenimo i čak i bez mogućnosti da se brzo prilagodimo.

Svaki horoskopski znak nalazi svoj način da se uteši, da izbegne dosadu, da je nadjača. Nije kao da je baš svaki uspešan i da mu je strava što mora dane da provodi gledajući svet sa distance, ali svakako pronalazi sebi svojstvene načine da se odupre pošasti koja nas je zadesila. Pogledaj kako se svaki horoskopski znak suočava sa krizom karantina: 

Ovan

Tvrdoglavi Ovnovi jednostavno ne mogu biti mirni čak ni u normalnim uslovima, a kamoli u ovim specifičnim okolnostima. Oni se osećaju kao zatočeni, tražiće svaki razlog da samo malo provire, a za to vreme svojim ukućanima postavljaće more bespotrebnih pitanja. Neće sigurno ćutati niti jednog jedinog minuta, jer njihova dominantna crta im ne dozvoljava da budu povučeni. Pričaće samo da bi čuli sopstveni glas. Telefon tek sada neće ispuštati iz ruku i zvaće bukvalno svaki kontakt iz imenika. Njima je potrebna interakcija, oni moraju da znaju šta se dešava, njih intrigira šta se to dešava napolju, šta se to dešava kod drugih. Jednostavno ta radoznalost ih mori i u karantinu i zbog toga će im verovatno i doći račun za telefon mnogo veći nego što inače plaćaju, a to će biti razlog da pozovu i mobilnog operatera da se i sa njim ispričaju. Njihova hiperaktivnost biće usmerena na sređivanje ormara i sitnica u kući, postaće pomalo opsesivni. Naravno, Ovnovi će u ovim momentima pojačati svoje seksualne aktivnosti! 

Bik 

Bik ne podnosi dosadu, njega cela priča oko karantina dodatno umara. Energičnost po kojoj se Bikovi prepoznaju je totalo utučena u ovim momentima, i zato se Bikovima čini da polaku tonu. Međutim, ista ta energija koja ih održava im ne dozvoljava da potpuno potonu, pa imaju zaista hiperaktivne momente u domu. Jednog trenutka su utučeni, a drugog trenutka odvrću muziku na maksimum, od turbo folka do house-a, igraju kao ludi po kući, bacaju se. Međutim, ono što će izludeti ostale ukućane jeste da će Bikovi na repet-u puštati samo jednu jedinu pesmu… Obožavaju slatkiše i svoju energiju usmeravaju u spremanje istih sočnih, preslatkih poslastica. Uveče su zavijeni u ćebe i bindžuju serije, a neretko vole da se posvete i porno sajtovima. 

Blizanci

Blizanci svoju dosadu ubijaju gledajući televiziju ili naravno pregršt materijala na internetu, youtubeu ili nekim drugim platformama ne ustajući iz kreveta. Obožavaju teorije zavere i sada konačno imaju priliku da pogledaju sve koje postoje u mračnim prostorima interneta. Gledaće neprekidno različite vrste tutorijala, zavaljeni u svoj krevet i za njih je ova izolacija zapravo blagoslov. Ipak, ne može se reći da su Blizanci introvertni, ali ponekad znaju da budu veoma lenji, a sada imaju i opravdanje za svoju lenjost. Naravno da u toku gledanja serija, tutorijala i filmova oni non-stop četuju u ogromnim grupama na Viberu i Whatsapp-u. Bukvalno su zalepljeni za svoje telefone i krevete. 

Rak

Romantične i emotivne duše, Rakovi, neće tako lako podneti karantin. Oni ne vole samoću. Oni vole da se maze, da budu u centru pažnje, da budu primećeni i da se o njima vodi računa. Njima u ovim momentima nedostaje romantika, posebno usamljenim Rakovima. Ako već nemaju kućne ljubimce, probaće da usvoje u ovom periodu ili psa ili mačku. A ako imaju kućne ljubimce, onda će intenzivnije krenuti da razgovaraju sa njima, jer osećaju da ih kućni ljubimci razumeju mnogo bolje od ljudi… A ko je ikad pa razumeo osećanja Rakova, to je jedna večna misterija! Zatim, krenuće nešto da popravljaju, da sređuju, da kvare da bi popravili. Možda mnoge stvari i pokvare zauvek…

Lav 

Lav pokušava kao da nešto korisno radi u karatinu i pokušava da se opušta. Sve je to naravno uzaludno, jer Lavovi žele jednostavno da izađu, da se druže, ali najviše od svega žele da idu u šoping, žele da kupuju, da se sede po kafićima. Tako da svi ti pokušaji da gledaju omiljenu seriju ili film propadaju, jer oni potpuno tonu u dosadu. Međutim, jedino što ih ovih dana raduje jeste online kupovina. Isprobavaju sve moguće autfite, slikaju se bez prestanka, spamuju druge ljude na društvenim mrežama i žale se prijateljima kako oni ovo ne mogu… Klasika.

Devica

Devica se u karantinu ponaša kao prava pevačica. Ne samo pod tušem, Devica peva non-stop i isto tako stalno sluša muziku. To je njen način borbe sa dosadom i tužnim mislima. Takođe, Devica je jako odgovorna i ona, verovali ili ne – stvarno radi u karantinu. Nije kao da baš mora da se radi, ali ne – ona je takva da će se baviti nekim izveštajima, analizama… Šta reći? Ne podnosi taj osećaj da danas ništa ne uradi korisno, tako da će iako nema posla, Devica izmisliti posao. I iako mi nemamo baš jasne planove, zbog cele situacije koja je prilično neizvesna – Devica naravno da ima planove. Devica je već napravila svoj raspored svakog dana i pridržava ga se. Pije mnogo čaja i obavezno se macka i stavlja kremice i maskice svake večeri, ali naravno u tačno predviđeno vreme za to. 

Comments