Svako je u stanju da oprosti, pre ili kasnije, a evo šta je svakom horoskopskom znaku potrebno da bi prihvatio izvinjenje i pružio oproštaj. 

Ovan

Ako ste nešto pogrešili sa Ovnom, pustite ga da kaže sve što mora da izgovori, a zatim napravite neki veliki gest, da vidi da vam je stalo. 

Ovnovi su temperamentni i umeju da se naljute i uvrede žestoko i onda ne prikrivaju svoja osećanja. Zato im dozvolite da ih izraze, koliko god to grubo i neposredno bilo, a kad se ohlade (kao što brzo planu, brzo se i smire), učinite nešto za šta znate da će im se dopasti, i čime ćete pokazati koliko vam je stalo. 

Bik 

Jednostavno priznajte da je u pravu. 

Tvrdoglavi Bikovi ne mogu da poveruju da je nešto bilo do njih i da su vas pogrešno shvatili, ili čak naveli svojim ponašanjem da pogrešite. Oni će to sami shvatiti, ali morate im dati vremena. Međutim, ako jeste pogrešili, priznajte to odmah i uopšte ne pokušavajte da se opravdate. Recite im da zaslužujete svaku kaznu koju mogu da smisle, pokažite svu spremnost da “okajete grehe”. 

Blizanci 

Iskreno im recite šta ste i zašto ste uradili nešto pogrešno. 

Komunikativni Blizanici više vole da se tako nose sa sukobom – u razgovoru i razmeni informacija i osećanja. Ispričajte im svoju stranu priče, bez odbrane (pokažite da znate da ste pogrešili i da vam je žao što ste bili glupi) i dozvolite inteligentnim i slojevitim Blizancima, koji znaju da stvari nisu crno-bele, da sami uvide zašto se to vama u trenutku činilo ispravnim, ili bezazlenim. Oprostiće vam, kada vas budu u potpunosti razumeli. 

Rak 

Nadoknadite svoju grešku dodatnim posvećivanjem i pažnjom.

Rakovi ulažu ogromne količine osećanja i kada ih neko povredi, bol traje dugo, nesmanjenim intenzitetom. Ono što možete učiniti, jeste da budete tu za njih i da ih tešite u njihovom bolu – Rakovi će prihvatiti tu utehu, jer je logično da ih teši onaj ko ih je povredio, a dovoljna nadoknada će biti to što ste spremni da gledate dejstvo svog dela (neće vam biti lako i često ćete pomisliti da biste više voleli da ste odbačeni i oterani). 

Lav 

Objasnite da ste bili glupi i slabi i da vam je sada to jasno i da nikada više nećete uraditi ništa slično. 

Ako vas je Lav već izabrao, to znači da smatra da ste dostojni i ako ga povredite, pre svega vređate njegovu sujetu – pogrešio je u proceni. Ne dozvolite mu da misli tako, objašnjavajte i dokazujte da ste naučili lekciju, da zbog jedne gluposti ne treba da vas osudi na progonstvo, molite za milost i obećajte da nikada više nećete uraditi nešto tako bedno i glupo. Kraljevski Lav voli da zna da zavisite od njegove milosti i verovatno će vam je podariti. 

Devica 

Objasnite Devici da vas je vaša greška osvestila i pomogla da uvidite neke stvari i da budete bolja osoba. 

Device nisu hladnog srca, iako ih bije glas da jesu. One će radije oprostiti, nego da okončavaju odnos, šta god da ste uradili. Ali, ako ste mnogo zabrljali, zaista će biti duboko razočarane i potrebno im je da veruju da je to bilo zapravo za vaše dobro, lekcija koju ste savladali, iskušenje koje vas je porazilo, ali pomoglo da dođete do dublje svesti i uvida. 

Comments